De hengelsportbeurs Visma, zoals ik hem beleefd heb

De  hengelsportbeurs Visma, zoals ik hem beleefd heb

Door Ron Smits
 
De Visma van 2014 is weer een feit. De groothandels waren weer present en hebben groots uitgepakt. Ik vond het weer heel gezellig en heb mijn kunstaasdozen van Plano weer (goedkoop) aangevuld, zodat mijn kunstaas weer een geschikt plaatsje heeft in de tas en in de kast. 
 
Vele goede bekenden kwam ik tegen zoals Chris en Adrie van Scandic Mediagroup, Leo Stoutjesdijk van Purefishing, Leonard Muys uit Denemarken en Lucky Luc. 
 
Jens van Speedy Fish en Leonard Muys uit Denemarken, ja, Leonard de mooie zeeforelpluggen zijn zo goed als uitverkocht.
 
Ik ontmoette ook oud wereldkampioen kustvissen Wil Franken (1990), die nog steeds heel actief is in de bootvisserij als coach. Verder veel bekende standhouders zoals Tamara van Vakantiepartner Denemarken, Raffie en Linda (Cordes Travel ), Invincible products, Hobie Kayak, Haviske Nederland, Olaf en Jens van Speedy Fish uit Hamburg, Gernot en zijn 'perfect lady' van Gigafish uit Bremen, Lucky Lures en Lureparts.nl.
 
Ondernemers, die nog steeds heel hard aan de weg timmeren en iedere keer iets nieuws proberen te brengen, elk op hun eigen vakgebied. 
 
Speedy Fish met de op de beurs populaire zeeforelpluggen.
 
Vorig jaar, na de beurs in Utrecht, heb ik op Total Fishing al aangegeven dat heel veel hengels op de Nederlandse beurzen de titel van hengel absoluut niet waardig zijn. De producenten denken aan minder kosten, meer omzet en minder aan kwaliteit en ontwikkeling.
 
Er zijn hengelsportwinkels en zelfs enkele sportvissers, die wel degelijk met nieuwe ontwikkelingen bezig zijn, zoals bijvoorbeeld speciale eigengebouwde hengels en kunstaas. 
 
Handgemaakt door Lucky Lures.
 
De diverse groothandels worden steeds meer verkooporganisaties en verkopen klakkeloos wat de producenten hen aanbieden. Kopiëren van elkaars kunstaas, zonder zelf te weten waarom en vaak ook waarvoor het kunstaas is ontwikkeld. Ik ben heel benieuwd wat zij de hengelsporters vertellen over dit door hen gekopieerde kunstaas.  
 
Speciaal ontworpen voor Cordes Travel door Olaf
 
Neem Linda en Raffie van Cordes Travel, beiden weten precies wat de hengelsporter in Noorwegen nodig heeft en kan verwachten, zij weten exact waarover zij praten. Tamara van Vakantiepartner Denemarken weet heel precies wat zij adviseert in Denemarken.
 
Tamara van Feriepartner, druk in gesprek.
 
Olaf en Jens van Speedy-Fish zijn al sinds 2003 bezig om een perfect kunstaas te ontwikkelen voor de zeeforel en hebben ze mij laten testen. Het rapport verschijnt binnenkort op Total Fishing.
 
Peter de Kock in Testelt, België is na de DK River hengel (zie testrapport op TF), bezig een geheel nieuwe serie hengels te ontwikkelen en op de markt te brengen (hierover later dit jaar meer). Perfecte hengels met de hoofdletter H. Ook verkoopt De Kock speciaal voor en door hem ontwikkelde shads. 
 
De vele winkeliers bieden hun waren aan en als je goed kijkt kan men zijn favoriete kunstaas of, zoals in mijn geval, een paar kunstaasdozen heel voordelig aanschaffen. Er wordt zoveel aangeboden, dat je wel goed moet zoeken naar een koopje dat voor jou van toepassing is. 
 
Sjaak van der Schaaf stond er weer met zijn vers gerookte worsten: heerlijk, ik heb er een paar gekocht voor thuis en op de beurs zelf heb ik er ook een (?) genuttigd.  Heeft misschien niet direct een link met de hengelsport, maar dat hebben bier, hapjes en andere drankjes ook niet, maar toch wel heel fijn dat ze er zijn. Onder het genot van een hapje en een drankje kun je namelijk heerlijk bijkletsen over vissen, vangsten en materiaal.
 
Er waren hengelsportverenigingen, lezingen, demonstraties, nostalgie (oude vismaterialen), watersport exploitanten, uitgevers, allerlei visreizen en buitenlandse bestemmingen aanwezig. Ook de mooie visvijvers in Appeltern werden gepresenteerd, al heb ik zelf, als auteur van Total fishing, niet zo’n prettige ervaring met de madam van ’t Mun, zij was nou niet bepaald erg klantvriendelijk.
 
Nostalgie bij Gigafish uit Bremen.
 
Ik denk dat er een gevarieerd programma aanwezig was tijdens de Visma. Jammer dat de Visma enigszins rommelig opgezet was. De logica was er niet. Je moest goed zoeken naar een bepaalde (kleinere) stand.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Klein kunstaas.
Willem Moorman -
image description
Roofvis Event Gouda 2024
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Visser in de maak
Willem Moorman -