Comfortabel bootvissen

Persbericht Boatseatsystem
 

Comfortabel bootvissen

 
BoatSeatSystem is een nieuw systeem voor in een visboot om snel, eenvoudig en veilig van stoelpositie te wisselen. Er kan een optimale zitpositie gekozen worden voor het varen op de buitenboordmotor of op de elektromotor tijdens het vissen. Rugklachten worden verminderd omdat in een natuurlijke houding gezeten kan worden. En niet onbelangrijk: door een optimale houding worden de vangsten vergroot!
 
Tijdens het vissen vanuit een boot is je houding van groot belang. Dit geldt voor je rug, nek en armen. De positie en de hoogte van je stoel tijdens het vissen hebben grote invloed op je vangsten. Bij een optimale positie kan je 'met gevoel vissen' en beter aanslaan. De inrichting van een visboot is direct van invloed op de vangsten. Kenners weten dit.
 
BoatSeatSystem is ontstaan vanuit de praktijk. Vanuit de ervaring met vaste stoelposities in visboten en ervaring met bestaande sledesystemen. Echt handig en snel zijn deze systemen vaak niet. 
 
BoatSeatSystem bestaat uit een aluminium railsysteem, waarop de bootstoel soepel door middel van 32 wieltjes in dwarsrichting kan worden verplaatst. De gekozen positie van de stoel wordt geborgd met een spanklem. Deze klem kan eenvoudig met de voet of hand bediend worden. 
 

Ontstaan vanuit de praktijk.
 
De spankracht is 340 kilo. Meer dan voldoende om een visser tijdens zeer onstuimig water op een geborgde en veilige plek te houden. 
 
Tijdens het varen op de buitenboordmotor heeft een stoelpositie naar rechts (stuurboord) de voorkeur. Tijdens het varen op de elektromotor een stoelpositie naar links (bakboord). Eenmaal aangekomen op een visstek, kan met de voet of de hand de spanning van de klem worden gehaald. De stoel kan dan verplaatst en met de klem weer geborgd worden. Het verplaatsen van de stoel gaat snel en eenvoudig.
 

Naar bakboord voor de elektromotor.
 
De rails worden op de vloer van de boot gemonteerd. De stoelpoot wordt gemonteerd via de voetplaat van de poot op een aluminiumplaat. De aluminiumplaat beweegt in de rails. Aan het einde van de rails komen stoppers om te voorkomen dat de wieltjes uit de rails kunnen glijden. 
 
Het systeem wordt vakkundig gemonteerd. Het is eenvoudig demontabel en kan zonder schade uit een boot worden verwijderd en eventueel in een nieuwe boot worden geplaatst. Het systeem kan het best in combinatie met een gasgeveerde stoelpoot gebruikt worden, zodat je een prettige hoge vispositie kunt bereiken en makkelijk de elektromotor kunt bedienen.
 
Rails op de vloer.
 
De gebruikte materialen zijn van hoogwaardige kwaliteit en duurzaam. Het systeem heeft een lange levensduur, zelfs onder grote belastingen. De tot nu toe geplaatste systemen, die hoogbelast zijn geweest, gaan al tien jaar lang mee.  
 
Het systeem heeft weinig tot geen onderhoud nodig. De rails zijn van aluminium. De wieltjes, de spanklem, alle gebruikte bouten, moeren en schroeven zijn van rvs. 
 
Weinig tot geen onderhoud.
 
Voor meer informatie kijk op de website www.BoatSeatSystem.nl of stuur een email.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Gezien bij ...
Willem Moorman -
image description
Flyfair the world of fly fishing
Willem Moorman -
image description
Ed Stoop, bedankt
Marc Borst -