image description

Beet-Rovers augustus video

Het augustusnummer staat bol van variatie!

De nadruk ligt, zoals jullie inmiddels wel gewend zijn van ons, op de interactie met de lezers! Wist jij dat het drinken van light frisdranken schadelijk kan zijn voor het oppervlaktewater? Wij niet! Maar nu, dankzij Arno van ’t Hoog wel. Super interessant om te lezen hoeveel invloed ons dieet en onze medicijnen kunnen hebben op het oppervlaktewater.


Het augustusnummer staat bol van variatie! De nadruk ligt, zoals jullie inmiddels wel gewend zijn van ons, op de interactie met de lezers!

Wist jij dat het drinken van light frisdranken schadelijk kan zijn voor het oppervlaktewater? Wij niet! Maar nu, dankzij Arno van ’t Hoog wel. Super interessant om te lezen hoeveel invloed ons dieet en onze medicijnen kunnen hebben op het oppervlaktewater.

Met alle gevolgen van dien. Naast dit razend interessante wetenschapsartikel natuurlijk ook weer wat extra aandacht voor jullie; de lezers! Na de (op het nippertje) mislukte barbeelmissie vorige maand durfde ditmaal Leon Haenen van Korum het wel aan. Vol bravoure belooft hij Beetlezer Ron Rogge een barbeel uit de ‘champions league’ categorie, een 70’+er. Of en hoe ze die vangen? Dat lees je in het magazine, dat deze maand bol staat van het spektakel.

Wat dacht je van meervallen met Volkmar Strikkers? Hij doet gewoon even uit de doeken hoe hij op die heethoofdige driftkikkers vist! Plus nog een bijdrage van Jouke Timmer om van te watertanden. De roofbleisessie der roofbleisessies. Asociaal harde beuken in misschien nog wel asocialere aantallen; een dag die eindigde met meer dan 70 vissen… En heus niet alleen maar kleintjes! Lees het allemaal in Beet-Rovers Augustus!


Met flair gaat Leon de missie te lijf!

Afgelopen maand ging Beetlezer Roel samen met Frans Vogels op pad om een 70+ barbeel te vangen, nipt mislukte die missie. Leon Haenen van Korum durfde diezelfde missie ook wel aan. Ditmaal ging Beetlezer Ron mee. De eerste vis die gevangen werd was 69 cm… Hoe verzin je het?! Hoe het verder verliep lees je in het magazine en zie je hieronder!


De aanpak: maden, enorm veel maden en wat hennep! Zo willen Leon en Ron de barbelen gek krijgen.
 

Vol in de stroming huizen de barbelen, Leon weet zeker dat ze aanwezig zijn. De vraag is alleen: zijn ze actief?
 

Er is er in elk geval één actief! Een prachtige breedgeschouderde vis van 69 cm...Een centimeter tekort om de missie te laten slagen... Hoe verzin je het?
 

Wat een dag! Missie meer dan geslaagd en Ron de dag van zijn leven, dat kan niet beter!

Een zenuwslopende battle op het scherpst van de snede!

Wie wil? Een battle vissen met de method of de vaste stok samen met Rob Vledder en Patrick Sickman van Albatros? Beetlezers Yaïr Jelmer Nauta en Koen van Goor zien dat wel zitten! Saillant detail: Yaïr is een roofvisser in hart en nieren. Zowel de vaste stok als de (method)feeder zijn hem vreemd! Zeer interessante ingrediënten voor een battle, al met al!


Mogen wij u voorstellen; team feeder en team vaste stok! Zij gaan het tegen elkaar opnemen op het Nilands Ven. Een water vol met hongerige, beresterke vissen!
 

Uiteindelijk vallen beide teams met de neus in de boter en belandt karper na karper in hun leefnetten, maar wie trekt er aan het langste eind?


In eerste instantie zet Jan al zijn geld in op de methodvisserij, maar uiteindelijk blijkt dat niet dé manier vandaag.

Al tijdens de jeugdclinic die Jan samen met Sportvisserij Nederland organiseerde op de Blankersberg in Oud Gastel keek hij likkebaardend in het rond. Wat zou hij hier graag zelf eens een lijntje nat maken. Een retentievijver aan de rand van een woonwijk en bovendien vol met vis! Blieken en voorns zoveel je wil, maar ook vissen die geduchte tegenstand geven als karpers en giebels. Daar is het Jan met name om te doen. Of hem dat ook lukt? Wat dacht je? Jan is niet voor niets bondscoach!

Zodra Jan overschakelt naar natuurlijk aas komen de aanbeten als vanzelf!
 

De omschakeling naar een montage met een normale onderlijn levert pure winst op!
 

Uit nieuwsgierigheid bevestigt Jan aan het eind van de dag toch nog eens die methodfeeder... En dan slaat hij ineens toch nog krom!
 

ANDEREN LAZEN OOK