image description

Altijd al gedroomd van snoekvissen in Ierland?

Wist u dat er een Nederlandse snoekvisser is die al 28 jaar in Ierland woont en daar snoekvisreizen aanbiedt? Ferdinand Heijerman verhuisde in 1995 naar Ierland en heeft daar sindsdien op bijna 50 verschillende meren en rivieren op snoek gevist. Hij is uiteindelijk bij zijn favoriete meer Lough Derg neergestreken waar hij nu voor het 25e jaar snoekvistrips verzorgt.

Lough Derg heeft zijn hart gestolen door de uitstekende visstand, de prachtige omgeving en het heldere water. De snoekvisserij vormt de hoofdmoot bij de gasten van Ferdinand, Lough Derg staat met name bekend op de goede kans op grote snoek. Maar er kan ook op baars en forel gevist worden met kleiner kunstaas.


Goede kans op grote snoek…

Ferdinand heeft ruime en veilige visboten, verzorgt top accommodatie en gaat desgewenst met u mee als visgids.  

De huurboten zijn moderne aluminium boten die helemaal ingericht zijn voor het snoekvissen met als standaarduitrusting een visvinder, Scotty hengelsteunen, draaistoelen, schepnet, automatische lenspomp etc.


Een van de luxe visboten


April dit jaar: Eddy ving op zijn eerste dag op Lough Derg meteen zijn persoonlijke record!  

Als gast profiteert u van de ruime ervaring die Ferdinand heeft opgedaan in al die jaren en u krijgt van hem advies en tips over de beste stekken en het beste kunstaas op dat moment. Als u wilt gaat Ferdinand met u mee als visgids waarbij hij hij u met zijn snelle gidsboot naar de beste hotspots brengt.


De comfortable en snelle gidsboot van Ferdinand

De locatie is het gezellige en historische Killaloe wat door een 300 jaar oude stenen boogbrug is verbonden met het dorp Ballina wat aan de andere kant van de Shannon ligt. Er zijn diverse gezellige pubs en restaurantjes in het dorp evenals een paar supermarkten. De boten liggen midden in het dorp voor u klaar in de rivier en binnen 5 minuten varen bent u op het meer Lough Derg.


De Ierse snoeken zijn vechtersbazen…..


…. en ze doen er alles aan om los te komen!

Uw verblijfsduur bepaalt u zelf, van enkele dagen tot een week of langer, alles is mogelijk. Een vistrip naar Ierland is niet duur, zo is een verblijf van 3 dagen Bed&Breakfast en 2 dagen boothuur €256 p.p. en een week Bed&Breakfast met 6 dagen boothuur komt op €589 p.p. (op basis van 2 personen).

Ierland is slechts anderhalf uur vliegen met vluchten vanaf zowel Schiphol als Eindhoven. Een retourvlucht is gemiddeld rond de €100 p.p. afhankelijk van de datum, de luchtvaartmaatschappij en uw bagagewensen. U kunt vluchten naar Ierland boeken bij Ryanair, Aer Lingus of KLM.

Wilt u ook een mooi snoekvisavontuur beleven bij Ferdinand Heijerman in Ierland dan u vindt meer informatie, foto’s en prijzen op www.pike-ireland.net

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Klein kunstaas.
Willem Moorman -
image description
Roofvis Event Gouda 2024
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Visser in de maak
Willem Moorman -