image description

Aftellen tot ‘Utrecht’ is begonnen

Hengelsport- en Botenbeurs     

Aftellen tot 'Utrecht' is begonnen

Het aftellen tot de grootste hengelsportbeurs van Europa met 170 stands, dit weekend van 1 t/m 3 december in de jaarbeurs te Utrecht, is begonnen.

Naast de Vaste Stokkenshow, de drilsimulator, de vele lezingen, de verkiezingen voor de beste nieuwe producten, het speciale programma voor de jeugd, de werpbanen waar je kunt leren werpen en deel kunt nemen aan werpwedstrijden, de acties bij het Peuterfonds plus de Meet en Greet met Marco en Ed van VisTV is er nog veel meer te beleven op de Hengelsport- en Botenbeurs dit jaar.

Hieronder een kleine greep uit het aanbod.

Op de stand van Albatros Hengelsport staat het enthousiaste team om de allernieuwste producten te laten zien, ruiken, voelen of zelfs uit te proberen in de prachtige waterbak op de stand. 

Bertus Rozemeijer, Jan van Schendel, Rinze Beverwijk, Willem Stolk, zomaar een greep uit de lijst van prominente sportvissers die op de stand van Beet en Karper exclusief workshops gaan geven. Van barbeel tot molenonderhoud, van roofvis op grootwater tot no nonsense rigs. 


Vaste Stokkenshow.

Op de stand van Evezet staat het Rapture EcoGear demoteam. Zij tonen in de speciale demotank graag de werking van het super effectieve aas. 

Naast alle nieuwe producten zoals tenten, luggage, beetmelders en hengels zijn er natuurlijk ook teamleden en consultants van Fox aanwezig. Deze staan op de drie dagen klaar om alle vragen te beantwoorden en demonstraties te geven.

Uiteraard zijn verschillende topvissers weer op de Guru stand aanwezig. Dus of je nu uit bent op het maken van een gezellig babbeltje, de nieuwste producten wilt bewonderen, de beste tips en trucs wilt weten of gewoon jouw tackle box wilt aanvullen, de Guru stand is the place to be!

Op de stand van Handy Fish kun je een kijkje nemen naar klassieke hengelsportmaterialen.

Je mag jouw oude hengelsportmateriaal meenemen voor een taxatie, inruil of gewoon om iets meer over de geschiedenis ervan te leren. 

HM Shads heeft veel nieuws te melden op het gebied van softbaits. Ook dit jaar zijn ze weer druk geweest om jou de nieuwste modellen in de best vangende kleuren voor te schotel.

De actie van deze vangers is te bewonderen in de testbak op de stand.

Vis je al op meerval of wil je graag vissen op de meerval maar weet je niet goed hoe? Meervalshop tom-cat.nl kan je exact vertellen hoe je dit het beste aan kunt pakken.

Ze hebben dit jaar ook de kwakbak weer bij zich, waar ze demo’s geven hoe je een kwakhoutje moet gebruiken en uiteraard kun je het zelf ook proberen.

Pike Master Lures komt naast de bekende kunstaasmerken als Strike Pro, Pig Shads, Spigg Baits, Tournament Baits, die live in actie te zien zijn in het grote waterbassin, ook met de nieuwe Roots G2 hengelserie naar de beurs. Ook zullen er demo's te zien zijn van de 100% waterdichte pakken van Ursuit. Dit zijn letterlijk & figuurlijk echte life-savers.

Na het debuut van afgelopen jaar staan de mannen van Roofvisaas wederom op de beurs. Er zullen op de stand aan de lopende band onderlijnen en takels worden geknoopt door de consultants Hans van den Brink, Sebastiaan Verkerk, Hans Wowijs en anderen; de bezoekers kunnen vragen stellen over alles wat ze willen weten.


Hengelsportcadeau is ook weer present.

Voor de diverse beursdagen heeft de Snoekstudiegroep een compleet programma dat de gehele snoekvisserij dekt samengesteld. Zo komt Hans Rademaker vertellen over doodaasvissen vanaf de kant, hij kan je met zijn ruime ervaring hier echt alles over vertellen.

Edgar Snoek heeft zijn befaamde kunstaasredders bij en demonstreert deze graag. Shawn zal achter zijn vice de kunst van het streamerbouwen laten zien. Hans Koopman met jerkbaitbouw, Michel Bijma met kunstaasbouw en airbrush, Timo Oosterveen, dit jonge talent komt gewapend met zijn airbrush en jerkbaits en kan hier ontzettend enthousiast over vertellen. Tot slot zal Ingmar Boersma je verder voorzien van informatie over het vissen dode aasvissen vanuit de boot. 

Het seizoen 2018 van visreisbureau Tight Lines wordt ingeluid met diverse nieuwe bestemmingen zoals Senegal, Kaap Verdië, SAL en de tonijnvisserij nabij de Ebro-monding in Spanje. Na jaren afwezigheid komt topbestemming Salalah in Oman weer terug in het programma. In het visrijke Cobh in Ierland is een nieuwe charterboot in gebruik genomen, ideaal voor kleinere groepjes. Geheel nieuw zijn de reizen naar Mongolië voor taimen en de amoersnoek. Ook volgen reizen naar Iran, speciaal voor King barbus, de allergrootste barbeel ter wereld.

Tijdens deze beurs presenteert Visreis.nl maar liefst zes nieuwe locaties! Tevens presenteren ze op de stand de nieuwe film van het zeer geslaagde Fin-Nor Heilbot festival 2017 wat ze afgelopen september in Torsvag in Noord-Noorwegen hebben gehouden. Spectaculaire beelden met slippende molens, dikke heilbotten en blije sportvissers!

Wat nog meer? 

Uiteraard is er nog veel meer te doen op de Hengelsport- en Botenbeurs. Maar we moeten natuurlijk ook wat aan de verbeelding overlaten. Last but not least, er worden ook allerlei leuke prijzen verloot en weggeven.

Elke dag worden er 350 gratis Mitchell-hengels weggeven aan kinderen onder de zestien jaar.

Dagelijks worden er 20 goodiebags t.w.v. € 75,- aan willekeurige bezoekers weg gegeven.

Elke bezoeker maakt elke dag kans op € 250,- shoptegoed, te besteden op de beurs.

En niet te vergeten: elke bezoeker die online een entreebewijs heeft geboekt, maakt kans op een visreis naar Noorwegen t.w.v. € 3000,-! Deze reis word je aangeboden door Cordes Travel en PENN.

Daarnaast kunt u online profiteren van een fikse korting (50%) op een parkeerkaart. Mensen die voor 1 december online hun tickets bestellen, maken daarnaast ook kans op een Yam-rubberboot in combinatie met een Yamaha elektrische buitenboordmotor t.w.v. € 850,-!

Hengelsport- en Botenbeurs 2017 feiten: 
Waar: Jaarbeurs Utrecht
Wanneer: vrijdag 1 december t/m zondag 3 december 2017
Openingstijden: dagelijks 10:00 - 17:00 uur 
• Online boeking met € 3,- korting én kans maken op een visreis. • Online parkeerkaart met 50% korting.
• 160 internationale hengelsportbedrijven
• 20.000 m² beursoppervlak
• Grootste hengelsportbeurs van Europa 

Belangrijke websites: www.carpsquare.nl en www.hengelsportbeurzen.nl.
Belangrijke Facebookpagina’s: Carpsquare, Predatorsquare en Hengelsport- en Visbotenbeurs.