Lucky Luc op Langeland mei 2014 (deel 2)

Lucky Luc op Langeland mei 2014 (deel 2)  

Vanaf de boot

Op Langeland moet je de visserij beoefenen die op dat moment mogelijk is. Als het weer rustig is ga je dus lekker met de boot.
 
De eerste dagen van onze vakantie was het mooi rustig weer zodat we alle visplekken die we wilden bevissen konden bereiken.
 
De eerste kromme hengel is weer voor Yvonne. Je moet ze eigenlijk niet meenemen haha.
 
We zijn alleen niet zoals de echte Langelandcracks bij de diepe vaargeul beland die altijd wel garant staat voor een bijzondere vangst. 
 
Meteen een leuk formaat gul van 50 centimeter. Geen monsters natuurlijk maar we waren er dik tevreden mee en zaten prinsheerljk te vissen.
 
De grotere gullen kun je daar belagen als je er zin in hebt. En dan praat ik over formaten tussen de 50 en 90 centimeter en soms nog ietsje groter.
 
En toen begon het echt leuk te worden met prachtige schollen... 
 
Maar wij deden het heerlijk relaxed onder de kant, wat ons al genoeg mooie vissen opleverden. De grote platvisbank even voorbij de vuurtoren van Keldsnor leverde ons prachtige schollen op van rond de 40 centimeter. 
 
...die als kleine surfplanken naast de boot kwamen.
 
De scharren zijn er werkelijk reusachtig en de gulletjes van een formaat tot 50 centimeter waren groot genoeg om de toppen te laten bibberen van genot. 
 
Regelmatig een mooie schol en een dikke schar tezamen. Volop genieten!
 
We hebben dit keer gevist met de mesheften en tappen die ik tevoren bij www.jbijlzeeaas had besteld. 
 
Moddervette schollen aan de Franse tap dus dat wordt smullen geblazen.
 
En dat ging daarmee zoals gebruikeljk weer prima. Ter plekke kun je ook  meestal zagers kopen bij de diverse shops die je dan tussen de zeven en negen euro per ons kosten. Maar waarom zou je daar tijd en teveel geld aan besteden als je ze al mee kunt nemen?
 
Het was soms moeilijk om te stoppen en je zit in ons geval eigenlijk altijd vlak bij de kant te vissen wat een veilig gevoel geeft. Je weet maar nooit.
 
Als je daar bent wil je vissen en nog eens vissen en zo min mogelijk in een winkel verkeren. Maar de winkels te Bagenkop en Spodsbjerg zijn wel zeer goed uitgerust met hengelmateriaal en leuke hebbedingetjes, dus zeker een bezoekje waard.
 
Mocht je iets te kort komen of vergeten zijn dan is er in Bagenkop bij de winkel van 'Haus und Boot' of op deze foto van de zaak van marlijnvisser Nicholas te Spodsbjerg van alles te koop.
 
Hartelijke visgroeten van Lucky Luc en Yvonne Mom