Actuele vangstberichten tot dinsdag 17 februari 2015

... tot dinsdag 17 februari 2015

Matige vangsten slaan de klok. Het opkomende water biedt aan ze de beste kansen. Vooral in het zuiden van het land lijken de vissen even rust te hebben…


Valentijnsdag, ook voor dit koppeltje ijsvogels. (Foto: Visgids Johan)

Matige vangsten 

Vanaf de pier van Hoek van Holland wordt momenteel weinig gul gevangen. De beste vangsten werden weer geboekt rond het hoge water en bestonden in hoofdzaak uit een enkele ondermaatse gul, schar, bot, wijting en mini-steenbolk. 

De vis was volgens de meeste vissers niet echt actief en dat was dan ook duidelijk te zien aan de houding van de vissers die lekker ontspannen naar hun hengeltoppen gluurden. Vriend zeepier bleek weer eens het favoriete aas voor “baartmans”.


Een enkele schar en bot en wat wijting en steenbolk.

Ook vanaf het strand waren de vangsten niet om over naar huis te schrijven. Naast een enkele bot en kleine wijting was het huilen met de pet op.


Lekker ontspannen naar je top gluren.

Betere berichten komen er vanaf het Rozenburgse schiereiland tussen het Calandkanaal en de Waterweg. Daar worden tijdens het eerste deel van het opkomende water (drie tot vier uur voor hoog) soms mooie maatse gullen gevangen.


Links en rechts dikke schuimplakkaten op het strand.

Ook het eerste afgaande water leverde nog wat mooie dikke kabeljauwachtigen op. Bijvangst bestaat hier in hoofdzaak uit wijting en steenbolk. De vangsten in het Callandkanaal zijn vrijwel identiek aan vorige week. Geen spectaculaire vangsten dus. Naast wat kleine wijting en steenbolk meld zich her en der wat schar.


Rustig lekker genieten!

De Papagaaienbek daartegenover leverde afgelopen week een leuke visserij op. Naast mooie wijting en een enkele gul kon men er ook nog een leuk klus bakscharren trekken.


Zeepieren blijven top.

Tot slot het gedeelte tussen de Maaslandkering en Maassluis (kant van Maassluis). Ook daar ging het afgelopen week rond het hoge water weer even goed los met de gul. Ik hoorde van enkele vissers dat ze soms wel 3 tot 4 mooie maatse gullen per sessie wisten te landen. Bijvangst hier een enkele wijting, bot en steenbolk.

Wrakvisserij
De wrakvisserij is gelukkig weer wat aangetrokken.


Gouwe ouwe tijden vanaf de Blue Whale!.


Toen al de laatste der Mahonikanen!.

Schipper Eef Hoek wist met zijn Valkyrie weer wat visrijke wrakken te vinden.  

Tot volgende week,
Bass Whisperer,
Joop

Vangsten IJmuiden: Matig en zeer wisselend   

De hele week werd er aan de binnenkant wel wat wijting en schar gevangen, tot er de laatste dagen weer eens een staand wandje kwam te staan. Zo ook op de vrijdagmiddag toen ik ging vissen.

Toen heb ik maar een plekje aan de buitenkant door de bocht heen opgezocht.


Schar.

Daar bestond de vangst op zeepieren uit een meun, schar en een paar gulletjes.


Een meun.

In het donker werd het beter. Over de kop heen werd iets meer gevangen, maar ook meer verspeeld.


Hans met gul.

Zaterdag was ik even bij de marathon van hengelsport Rik, vervist in het Noordzeekanaal bij Velsen zuid van s‘morgens 07:00 tot 23:00 uur.


16 uur vissen in het Noordzeekanaal.

Het was niet best maar wel gezellig. Eerste werd Pim Troost, 498 centimeter met 20 vissen, tweede John Beun, 355 centimeter met 14 vissen en derde Tom van der Pol, 314 centimeter 13 vissen.


De eerste drie: John, Pim en Tom.

Er zijn 11 soorten gevangen. Grootste vis was voor Klaas Winter met een gul van 48 centimeter in de laatste draai. De kleinste vis, ook voor Klaas Winter, was een groene zeedonderpad van 11 centimeter

Zondagmiddag ben ik ook maar effe gaan vissen. Met oost 5vijf lekker met wind mee gooien aan de buitenzijde op het laatste stuk van de pier.


Gullen in het donker.

Daar stonden een tiental vissers die bijna allemaal wel een gul of twee á drie naar boven wisten te trekken. Dit allemaal op en rond het hoge water. Toen het tij er uit was, werd er hier en daar schar gevangen.

Tot volgende week,
Hans

Naschrift redactie: Vorige week is een foto geplaatst van reeds aan de waterkant geflieerde vangst. Sinds 2013 moet op én aan zee bij controle op gewicht en maat de vis echter nog compleet zijn. Enkel de ingewanden mogen verwijderd zijn.

Hallo vissers,  

vandaag geen vangstberichten vanuit het zuiden: CARNAVAL. 
 
Nog wel twee foto’s uit de natuur...


...van een grauwe gans....


...en een buizerd...

En volgende week zijn er weer de berichten.
 
Alaaf.
Piet


Hallo vissers, we hebben het weer grandioos gehad op Gran Canaria/Puerto Rico. Hierbij alvast een preview…
 

…We zijn 4 keer met de Reel Time op pad geweest…


…Deze boot neemt maximaal zes mensen aan boord…


…dus dat is een pre maar vaart ook met minder uit…


...Heerlijk op de bodem gevist dit jaar…


…want voor de tonijn waren we een paar weken te vroeg…


…Ook een keer op 500 meter diepte gevist met elektrische reels wat verrassende vissen opleverde…


...Binnenkort volgt er een grote reportage op Totalfishing… 


…want de 700 fotos staan garant voor heel veel schrijfwerk. Lucky Luc en Yvonne Mom. Team Totalfishing Int.


Alvast een geschikte plek voor het nest uitzoeken.


Beste Total Fishing, afgelopen Valentijnsdag nog een avondje wezen vissen op de Zuidpier van ijmuiden. Totaal vijf leuke gulletjes en drie kleine wijtingen.

We waren met zijn vieren dus de vangsten waren niet dik, maar ondanks dat toch lekker gevist. Alles aan de binnenkant van de pier. Met vriendelijke groet, Marco Schreuder.


Hoezo...schutkleur?


HoiTotal Fishing, op de kleinere rivieren zoals de Grensmaas, Roer en de bekende Ardennen rivieren, Ourthe en Ambleve, is het bekend dat er in hartje winter wel een barbeel is te vangen, maar op de grote rivieren Waal, Ijssel, en Rijn is het toch een ander verhaal.

De barbelen liggen te 'overwinteren', en laten zich heel moeizaam vangen. Groot was dan ook onze euforie, toen vismaat Cees en ik deze mooie vis op de mat konden brengen.

Een onvervalste winterbarbeel uit de Rijn in Duitsland. Nog een paar weken aan tobben, en de betere tijden breken weer aan voor de vele barbeelliefhebbers.
 
Groetjes, Frank Pulles.


Voor iedereen blijkbaar Valentijnsdag. (Foto Visgids Johan)


Verrassende vangsten kunnen een extra glans aan een visdag geven. Deze al vroeg uit de 'winterslaap' ontwaakte roofblei greep mijn voor snoekbaars bestemde shadje met verve! Groeten van Wilfred van Nunen.


Een beetje om elkaar heen draaien in het zonnetje.


Superzonnige verrassing voor Eduard op Valentijnsdag, echte liefde!


Op weg naar een rustiger plek.


Hallo Total Fising, afgelopen zondag mocht ik een prachtige dame vangen op een prototype shad van Fish-impact. Ik zeg: "Test geslaagd!" Met vriendelijke groet, Ronald www.yakfishing.eu


Een mooie vangst op Valentijnsdag…


…Op deze foto zie je dat deze vis heel toepasselijk is voor deze dag, kijk goed naar zijn kop. Groeten, Klaas.

Deze keer de nominatie voor de barbeel van Frank, de roofblei van Wilfred en snoek van Klaas . Van harte gefeliciteerd!
 

Fish Inn & Outdoor stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -