image description

Actuele vangstberichten tot dinsdag 17 oktober

Actuele vangstberichten tot dinsdag 17 oktober 2017  

Een onverwacht nazomermomentje voor ons met dank aan Ophelia, die natuurlijk voor Ierland niet zo vriendelijk is geweest. Het wedstrijdseizoen aan zee draait op volle toeren en de zoete rovers doen velen genieten.


Actie langs het water. (Piet Driessen)  

Vangst IJmuiden  

Door Hans Hendriks  

Wat ik hoor van de Zuidpier is een wijting invasie. Zelf ben ik zaterdag naar Domburg geweest voor het Nederlands kampioenschap kustvissen, een dagje later naar de Snertwedstrijd bij Callantsoog. 

Zoals altijd word er door vele voorgevist en ligt de vis opgestapeld. Maar de wedstrijddag is vaak anders. Het is nu veel zonniger en bovendien loot je op een ander stuk dan je heb geoefend. 

Ik kom in het D vak te staan, naast me staat Corné en rechts staan Tom en Paul. Bij het optuigen dumpt een zandzuiger even zijn lading voor de deur. Tom en Paul ken ik goed en we praten over wat de mogelijkheden zijn. 

Het is hoog water en we weten dat de geul niet te halen is. Het wordt zoeken naar een golfje dat anders gaat dan de rest en verder maar hopen op een zeebaarsje. 

We zien dat er links in het vak wat zeebaarsjes binnen komen. Bij ons blijft het stil. Tom vangt een botje wat verder weg en zelf vind ik er ook één. Tom vindt daar ook een zeebaarsje er bij. Links hebben ze er al tot vijf stuks. 

Het is hopen dat het water snel zakt want dan kunnen we richting dieper water vissen. Paul vangt twee botjes ver aan een geclipte lijn. Vanaf dat moment ga ik ook knallen naar de horizon. 

Na een paar worpen komt er een botje, en de volgende worp zelfs een schar en een wijting van 32 centimeter. Yes, ik heb het gevonden. Ik zie alleen tot de laatste draai niets meer en het botje in de laatste draai valt er ook nog af. 

Ik eindig met vijf vissen en wordt vierde in mijn vak en 19e overall. Tom had ook vijf vissen en Paul twee.


De winnaars: kampioen Kees Gillissen, tweede Ruud van Noord, derde Sjaak Verburg. Met 539, 536 en 532 centimeter dus was wel spannend aan de top.

Snert wedstrijd
Dat is bij Callantssoog tussen de dammen vissen. We vissen met opkomend water dus ver weg op de zandbank beginnen. Ik sta bij de voet van de dam en kan niet naar voren.

Het is niet mijn dag en twee maal zit ik aan de dam vast en ook kwam er veel 'apehaar' aan de lijn vlak naast de dam. 

Ik eindig op de 39ste plaats met drie visjes waar de winnaar er 11 weet te vangen.

De nummer twee staat twee plaatsen bij mij vandaan. De winnaars zijn geworden: 1 Gerard Oldmans, 2 Nico Tessel, 3 Nico Mooi.

Het winnende team van Engelhart met links naar rechts Wout, Hendrik, Robert, Leo, Paul en Harry was reserve.

Volgende week PKC Noordwijk 

Groetjes,
Hans Hendriks  

Overige vangstberichten  

Beste Total Fishing, weer eens naar het Haringvliet geweest met de trapkano.  Er stond een ZW4. Half bewolkt. 's Morgens was de roofblei actief. Toch wist ik er geen te verleiden...

...wel op de dropshot 14 gram met een 14 centimeter roze vorkstaart twee baarzen gevangen. Na de middag weer gestopt. Lekker dagje zo. Vriendelijke groet, Gijs Schalij 

Enkele leuke baarzen van de afgelopen weken... 

...sommige met grootheidswaanzin. Gertjan en Simon.

Aalscholver op jacht. (Piet Driessen)

Beste Total Fishing, heerlijk najaarsweer, goed gezelschap, prachtige vis. Volle bak genieten! Geert Fiolet.

Het was een lange dag in regen en wind maar mijn neefje Tim wist de enige aanbeet van de dag te verzilveren., een waar monster van 1 meter 15! Ik vermoed dat zijn pr wel even zal blijven staan!
Met vriendelijke groet, Niels van de Ven.

Gevangen in een ondiep polderwatertje, Johan Puype.

Blad met schaduw. (Piet Driessen)

Bernard en Dirk zijn vorige week naar Ierland geweest voor een snoekvisavontuur op Lough Derg, een groot meer in het westen van Ierland. Ze visten daar met de nederlandse visgids Ferdinand Heijerman. De snoeken in Ierland vechten gigantisch en springen veel, kortom spektakel!
 

Ook deze snoek voor Bernard springt meerdere keren het water uit.
 

Dirk met een gespierde Ierse snoek.
 

Helemaal mooi is het natuurlijk als je een double strike hebt!  Informatie over een snoekvistrip in Ierland staat op www.pike-ireland.net  

De winnaar van de vis van de week is geworden: Tim met zijn grootste snoek tot nu toe. Van harte gefeliciteerd!

Vangstberichten versturen naar Total Fishing 

Heeft u ook een leuke en scherpe foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 1000 pixels breed, bestandsgrootte van minimaal 350 kb. Groter mag altijd, maar graag níet kleiner. Het vergroten van foto’s geeft een onscherp resultaat.    

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube of Vimeo) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Iedere week kiest de redactie van Total Fishing uit de inzendingen de 'Vis van de Week' en zal deze belonen met een prijs. Vergeet dus niet uw adresgegevens mee te sturen!

Vergeet ook niet de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Het is bovendien leuk voor de lezers te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad.

Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst.

Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl. U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:

    - dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
    - heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in één emailbericht.

Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Reglement en voorwaarden (Voor het laatst aangepast op 2 april 2017).

ANDEREN LAZEN OOK