image description

Actuele vangstberichten tot dinsdag 16 mei

Actuele vangstberichten tot dinsdag 16 mei 2017

De lente stuitert voort. Eerst een beetje te koud en dan weer, zoals de komende dagen, een beetje te warm. De 'zomer'vis in zee begint al aardig richting het noorden te trekken.


Een snoekbaars op zijn nest (Johan Caneel)

Vangsten IJmuiden 

Door Hans Hendriks

Na een paar rustige dagen op de pier was de schar weer in alle hevigheid terug. Ook de eerste geep is gevangen (helaas geen foto) aan de binnenkant van de pier.

Verder was het in het Noordzeekanaal ook niet best. Al enige dagen zijn de vangsten nihil.


Paul met een tong.

Paul, Ronald en Tobias hebben er zaterdag een avondsessie aan gewijd. De vangst was 1 tong en wat schar en bot.


Tobias met een schar.

Zelf kwam ik zondag nog even op de boot van Siu terecht. We hebben een paar uurtjes in het havengebied op zeebaars gevist.


Een aantal baarsjes gevangen...


De grootste vissen mochten op de foto. Sommige baarsjes waren nog geen 20 centimeter.

Groetjes en tot volgende week,
Hans Hendriks

Overige vangstmeldingen 


Zaterdagavond wezen vissen met de feederhengel en een aantal mooie brasems gevangen waar onder andere deze van zes kilo. Groet, Thierry van der Marel.


Even ouderwets met een klein hengeltje op de beek gevist en wat foto's gemaakt. Mooie stek onder de stroomversnelling...


...Vast hengeltje van SPRO 3 meter en klaar...


...Vergunning, maden en een beetje voer en wat tuigjes...


...Rietvoorn...


...Blankvoorn...


...Baars...


...Lepelaars in vlucht. Groeten van Piet Driessen.


Een ander snoekbaarsnest. (Johan Caneel)

Vandaag even geweest en enkele mooie vissen gevangen op de...

...Prerigged shad van Berkley, ijzersterk en een zeer goede vanger...


...En deze komen uit Zweden...

...Gevangen op de McPike Svartzonker door Jefke Distra. Groet, Jozef Verstraelen uit België.

 

De winnaar van 'De Vis van de Week' is Thierry van der Marel. Gefeliciteerd!

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Heeft u ook een leuke en scherpe foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 1000 pixels breed, bestandsgrootte van minimaal 350 kb. Groter mag altijd, maar graag níet kleiner. Het vergroten van foto’s geeft een onscherp resultaat.    

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube of Vimeo) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Iedere week kiest de redactie van Total Fishing uit de inzendingen de “Vis van de Week” en zal deze belonen met een prijs. Vergeet dus niet uw adresgegevens mee te sturen!

Vergeet ook niet de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Het is bovendien leuk voor de lezers te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad.

Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst.

Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl. U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:

    dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
    heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.

Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Reglement en voorwaarden (Voor het laatst aangepast op 2 april 2017).

ANDEREN LAZEN OOK