image description

Actuele vangstberichten tot dinsdag 27 juni 2017

Actuele vangstberichten tot dinsdag 27 juni 2017


Kunstwerkjes, die libellen. (FGJ)

Na een zeer warme periode mogen we nu weer even wat frontjes van de oceaan doorstaan. En daarna wordt het vast wel weer (even?) warm… De vangsten gaan echter onverminderd door.

Vangst IJmuiden 

Door Hans Hendriks 

De visserij rond de pier is redelijk te noemen. Op de bodem schar gul en een enkele tong, maar de jagers zijn er vol op. Er zit veel makreel en fint, en daar tussen zit ook wel wat zeebaars.

Jagende makreel.

En vrijdag tijdens de avondcompetitie van de IJZZV werden toch nog acht soorten vis gevangen.


Slijmvissen, de gewone en de gehoornde.

Dit had ik niet verwacht want de pier was dicht, dus we visten voor het hek op de oude pier. Staat niet bekend als het allerbeste stuk.


Paul met een tong.


In de avond vaak horsmakreel.


Ook zit er gul, veelal kleintjes.


Een botje
.


Een steenbolkje.

Zondag ben ik even op het Vlietland wezen kijken bij een wedstrijd NK bellyboot vissen. Dit NK gaat over meerdere wedstrijden.  

Ondanks een straffe zuidwestelijke wind waren er 28 wedstrijdvissers op de plas. En wat ik zag is dat er hard geflipperd moest worden met die wind.Er werd hier en daar wat snoekbaars gevangen, een enkele baars en een paar snoeken.

Helaas was de vis niet groot, en later hoorde ik dat er zelfs veel kleintjes waren. Uiteindelijk was er toch een winnaar met 13 vissen: Jeroen Vloon 571 met centimeter vis.

Groetjes en tot de volgende week,
Hans Hendriks 

 

Zout

Dikke vis aan de plug!

Oeps, bij de tweede worp al een dikke boem!

Mooie zeebaars van 73 centimeter vanaf de kant gevangen door Mike de Zwaan aan de Gutsbait shad van Spro. Groet, Joop.


De Wahoo met Schipper Nic Marinus uit IJmuiden heeft afgelopen periode de mooie zomergullen gevonden.


Nic vaart graag een eindje om voor deze vissen.


Jong geleerd, oud gedaan.

Ook komen er op de Wahoo af en toe prachtige ponen van de wrakken.

Edwin van Tienen met een supermooie gevlekte gladde haai gevangen aan een cocktail van zagers en heremietkreeft middels een lange dwarrellijn.

 

Zoet 

Joffrey met een mooie brasem gevangen in zojn achtertuin aan maden!

Een van de 70 in Nederland voorkomende libellensoorten. (FGJ)


Ik zat nét te eten, toen ik werd gestoord door m’n maatje, want ik moest met het net helpen landen...

Maurice had pas ingegooid, wilde even naar z’n tas om wat bij te voeren, maar de dobber was toen al weg. Gelukkig was hierna m’n eten nog warm. Groet, Roel.


Libellen hebben de meest exotische namen.

Ze mogen gewoon niet ontbreken.FGJ


Tijdens deze zomerse hiite, kost het veel moeite vis aan de schubben te komen.FGJ

De hoornaar, de wat onvriendelijke reuzenwesp. (FGJ)

Vooral veel zonnecreme om de zon te weerstaan. (FGJ)

Heerlijk voor gast en gids, een nieuw PR. (FGJ)


Veel ijsvogels dit jaar. (Piet Driessen)

Vorige week een korte sessie gedaan met de boot...

...toch enkele mooie rovers weten te verleiden...

...met de handgemaakte Belgische shads van Fish Impact...

...Groet, Kris Deckx.

Een verzameling jonge spreewen. (Piet Driessen)

De nieuwe hengel ingewijd.FGJ

Missie geslaagd. (FGJ)

Wilgenroosje close in beeld. (Piet Driessen)

Naar aanleiding van de weersverandering er afgelopen weekend toch voor gekozen om eens een compleet nieuw water aan te doen...

...Het water was nog erg warm met 23,5 graden. Zo nu en dan een flinke bui neerslag en een stevig windje stonden er op het water...

...We visten met de nieuwe Madcat A-Static Clonk Teaser welke voorzien was van een stevig portie dauwpieren van PS Livebait, de Canadese Dauwpieren specialist van de Benelux. Mvg R. Noom.


De winnaar van de 'Vis van de Week' is geworden: Kris Deckx met zijn mooie serie vangsten. Gefelicteerd!

Vangstberichten versturen naar Total Fishing 

Heeft u ook een leuke en scherpe foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 1000 pixels breed, bestandsgrootte van minimaal 350 kb. Groter mag altijd, maar graag níet kleiner. Het vergroten van foto’s geeft een onscherp resultaat.    

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube of Vimeo) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Iedere week kiest de redactie van Total Fishing uit de inzendingen de “Vis van de Week” en zal deze belonen met een prijs. Vergeet dus niet uw adresgegevens mee te sturen!

Vergeet ook niet de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Het is bovendien leuk voor de lezers te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad.

Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst.

Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl. U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:

    dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
    heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.

Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Reglement en voorwaarden (Voor het laatst aangepast op 2 april 2017).

ANDEREN LAZEN OOK