image description

Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!

Man man ik heb zelden zo'n lange periode met slecht weer meegemaakt als het laatste half jaar. Ondanks het feit dat het ene na het andere warmte- en vochtigheidsrecord sneuvelt hebben we al vanaf half oktober te maken met kou en superveel wind.

Alles bij elkaar ze we in die periode getrakteerd op hooguit een week redelijk weer. Maar goed we moeten het er maar mee doen. Maar laten we eerlijk zijn gewoon een paar dagen zon en een zwak windje zou nu toch wel heel erg welkom zijn. Of onze gestekelde vrienden er net zo over denken is bijna niet te peilen. De stekken die ik gebruikelijk bevis in deze periode kan ik nauwelijks behoorlijk bevissen vanwege de harde wind. Toch heb ik 2x een poging ondernomen en kon meteen mijn eerste 2 nullen van het nieuwe seizoen bijschrijven. Toch zijn er best wel wat stekken waar zo links en rechts een baarsje wordt gevangen.


Grote baarzen vang je vaak net achter de branding

Oke over het algemeen klein spul maar een aanbeet is tenslotte een aanbeet. Ik sprak vorige week Mike Cr. Ook een zeebaarsvisser in hart en nieren die er alles voor doet om onze stekels op zijn eigen manier te benaderen. Grappig is dat we beide dezelfde ideeën hebben over de manier van vissen. Dankzij het gebruik van relatief licht materiaal waaronder lichte jigkoppen voorzien kleiner kunstaas kunnen we meer genieten van zowel de aanbeet als de dril.

Vorig jaar schreef ik al verschillende keren over het vissen in en net achter de branding. Een unieke manier van vissen die niet alleen garant staat voor snoeiharde aanbeten maar ook het uiterste vergt van ons materiaal tijdens de dril. Mike heeft dezelfde ideeën en vist ook graag op kniediepte in de branding. Soms leverd deze manier van vissen schitterende vissen op. Op bijgaande filmpjes zie je hoe hij de stekels opzoekt in de branding.


De krab die word gepakt door de zeebaars

Op het andere filmpje zie je hoe een onderwater camera  (gemonteerd aan zijn lood) registreerd hoe krabben worden aangevallen door een zeebaars. Ook neem ik je in mijn podcast even mee naar het strand waarop je kunt zien dat de algenbloei weer zorgt voor enorme schuimvelden.

Kortom weer veel lees en kijkplezier. Zoals bekend start ik op zaterdag 18 mei weer met mijn druk bezochte zeebaars workshops. Op de zaterdagen 18 en 25 zit ik al vol. Wil ook jij eens de kans maken om een zeebaars uit te drillen schrijf je dan in voor zo'n leerzame workshop waarin we je binnen de  tijdsbestek van 4 uur alle ins en outs zullen leren zodat je zelf langs onze hele kust terecht kan met je opgedane ervaring. Heb je zelf geen materiaal dan zorg ik daar gratis voor tijdens de cursus.

Ook het kunstaas is volop gratis aanwezig. Kijk voor meer info even op mijn site zeebaarsworkshops.nl daar kun je onder rubriek "workshops" eenvoudig inschrijven middels je mobiel. Oja... ook het parkeren is gratis.

Stekel ze

The Base Whisperer. 

Joop.