tijgernoten
ik heb afgelopen dinsdag 3 kilo tijgernoten in de week gezet. die heb ik op woensdag 1:15 gekookt.
daarna in het zelfde vocht weggezet zodat ze lekker kunnen gaan slijmen.
het is nu zondag er zit nog steeds geen slijm op de noten.
hoe komt dit?
heb ik iets fout gedaan?
kan ik er nog iets aan doen?
mvg kees
kees, alphen aan den rijn, 15/03/2015

REAGEER

Gravatar
roelof
.

Beste kees dit heeft te maken met de temperatuur.
Het proces dat er gaande is in de emmer heet gisting net zoals bij bier en wijn dit gaat langzamer als het koud is.
Zet de emmer met je noten binnen op kamer temperatuur en je zult zien dat het sneller gaat

  • 10 years and one month geleden
Gravatar
Johan
.Leiderdorp

Suiker erbij en afgesloten wegzetten, 3 a4 dagen niet openen.

  • 10 years and one month geleden
Gravatar
Pikeman
.

Hoi Kees,
Ik gooi er ook altijd een flesje bruin bier en behoorlijk wat bruine suiker bij. Dit mengsel heeft bij mij wel (6) maanden zonder koeling staan borrellen, Gaat heel lekker ruiken (alcohol). Suiker en bier toevoegen (goed roeren) na het koken. Ik doe ze in die grote witte majo emmers. Deksel er op doen. Het gaat in zekere mate ook slijmen, maar ik vind dit zelf niet zo van belang.
Succes

  • 10 years and one month geleden