Noorwegen Vistips!
De eerste week van juni reis ik langs verschillende plaatsen in Noorwegen (cruise). De volgende plaatsen (havens) doen wij aan: Oslo, Kristiansand, Stavanger en Sognefjord (o.a. Skjolden). Het idee is om een reishengeltje mee te nemen. Is er ergens te pielen vanaf de kant met kunstaas? Welke techniek/tactiek? Wat kan ik verwachten?

Alle tips zijn welkom!

Vast heel veel dank,
Hartelijke groet Maarten.
Maarten, .(JavaScript must be enabled to view this email address), De Rijp, 15/05/2024

REAGEER

Gravatar
HP
.

Noorwegen is werkelijk overal te vissen. Gewoon wat shads en lepels meenemen en wat plekjes proberen. je kunt op de bodem jiggen, zoals op snoekbaars. Of de shad gewoon stationair binnendraaien. Vis jaagt vaak ruim boven de bodem. Lepeltjes op hoge snelheid kunnen zeeforel opleveren. Met stukjes makreel op de bodem boven zand is platvis, langs een kademuurtje lipvis.

  • one month and 2 days geleden
Gravatar
Wouter
.Oosterzele

Zo zuidelijk mag je vooral kleinere vis verwachten: lipvis, pollak, koolvis, gul, makreel, geep,... Kleine pilkertjes van 10 tot 20 g werken het best. Zwaardere pilkers zijn vaak te groot voor die wat kleinere vis. Verticaal vissen langs steigers en veerponten levert vast en zeker vis op. Werpend vissen langs en over het kelp moet je zeker pollakjes kunnen vangen. En als makreel ziet in het oppervlak kan je ze ook wel vangen op die pilkers.

Succes!

  • one month and 2 days geleden
Gravatar
Henk
.

Kleine stads met loodkopjes van 8 tot 15 gram.
Strak tegen de kant gooien en dan vissen naar dieper water, dan heb je kans op mooie pollak

  • one month and 17 hours geleden
Gravatar
Maarten
.

Hartelijk dank voor de tips!

  • 3 weeks and 4 days geleden