mag het of mag het niet
en mijn heren wat is er uit de bus
gekomen op de vergadering van de
maasplassen? gr jm
jean marie, as, 15/01/2008

REAGEER

Gravatar
christophe
.

Dit bericht heb ik vandaag ontvangen.

Hengelsportnieuws 14/01/2008 Maasvissers Geistingen


GESLOTEN TIJD SNOEKBAARS

We willen er nog eens op wijzen dat er vanaf 1 januari t/m 31 mei niet meer op snoekbaars mag gevist worden op grindplassen (gedurende 5 maanden mag er niet met visjes of kunstaas gevist worden op de grindplassen). Deze wetgeving is ook op de Steenberg van toepassing. In onze omliggende landen is er een gesloten tijd van slechts 2 maanden op roofvis. Hoogstwaarschijnlijk zal er vanaf 2009 wel een nieuwe wetgeving op roofvis van kracht gaan. De belangrijkste veranderingen zullen zijn (onder voorbehoud): verhoging minimum maat op snoekbaars, gesloten tijd op roofvis van 1 maart t/m 31 mei, meeneembeperking van (waarschijnlijk) 3 snoekbaarzen, afschaffing lijst van waters waar er wel op roofvis gevist mag worden in gesloten tijd.

Op witvis (voorn, brasem enz) mag er gevist worden van 1 januari t/m 15 april en van 1 juni t/m 31 december (ook op de grindplassen). Er mag gedurende deze periodes gevist worden van 2u voor zonsopgang tot 2u na zonsondergang.

  • 16 years and 6 months geleden
Gravatar
Mark
.

Geldt die gesloten tijd van 5 maanden ook voor het beroep ?

Groeten Mark

  • 16 years and 6 months geleden
Gravatar
dirk
.

was het maar waar de de beroeps ook 5 maanden niet mag vissen vangen wij ook een een keer een vis aan de maat

  • 16 years and 6 months geleden
Gravatar
.

Voor Mark en Dirk : de vraag geldt voor de grintplassen aan de Belgische kant van de grensmaas. En voor zover ik weet is er geen beroepsvisserij op Belgische binnenwateren.

  • 16 years and 6 months geleden