MAART
Ik vraag mij wel eens af ? maart een gesloten tijd voor snoekvissen Of niet ? de meeste snoekvissers vissen door op snoekbaars ??" ook in wateren waar geen snoekbaars te vinden is ?? raar ? raar maar waar ? is het niet veel beter voor ieder en de snoek dat het seisoen een maand later sluit ?? of niet ?? ben ik gek of .....mvg. Ton
ton, utrecht, 12/03/2008

REAGEER

Gravatar
Bas van Riel
.

Hallo Ton,

In Nederland geldt voor bepaalde vissoorten een gesloten tijd. Deze gesloten tijd voor de betreffende vissoort is vastgesteld naar aanleiding van de paaiperiode van die vissoort. In de gesloten tijd voor een bepaalde vissoort mag er wel op die vissoort gevist worden, maar men mag die dan niet in zijn bezit hebben. Dus niet bewaren in een leefnet, bewaarzak of emmer of iets dergelijks om hem later terug te zetten of mee naar huis te nemen. De gevangen vis moet direct na de vangst in hetzelfde water terug gezet worden. Voor snoek geldt een gesloten tijd van 1 maart tot 1 juli.

Daarnaast is er in Nederland nog de gesloten tijd voor aassoorten. In die periode mag er van bepaalde aassoorten geen gebruik gemaakt worden. De gesloten tijd voor aassoorten loopt van 1 april tot de laatste zaterdag van mei.

Voor de snoek geldt dus een gesloten tijd van 1 maart tot 1 juli, waarin dus wel op snoek gevist mag worden maar waarin je de gevangen snoek direct moet terug zetten. Het aas wat je gebruikt om op snoek te vissen valt onder de gesloten tijd voor aassoorten en daarmee mag dus vanaf 1 april tot de laatste zaterdag van mei niet gevist worden.

Kortom in maart en juni mag er gewoon op snoek gevist worden als die maar direct terug gezet wordt.  • 16 years and 4 months geleden
Gravatar
Robby
.

In elk water kan snoekbaars zitten, ook in Polders, heb daar al mening snoekbaars gevangen.Je moet ook kunnen verdragen dat dit nu éénmaal zo is (volgens de wet). We kunnen er toch moeilijk een bordje aanhangen met snoeken hier niet bijten. Trouwens als je een C&R visser bent denk ik dat niemand hier moeite mee kan hebben.

  • 16 years and 4 months geleden
Gravatar
.

Bas, mijn complimenten!
Dat is een heel duidelijk antwoord, zonder een oordeel te vellen over mensen die z.g. toch op snoek vissen in deze tijd. Zij moeten zich altijd verdedigen voor de "echte" snoekvissers, die vinden dat de snoek dan met rust moet worden gelaten.

  • 16 years and 4 months geleden
Gravatar
Peter
.

Sorrie, mijn naam vergeten te vermelden bij het vorige bericht.

Roofvisgroet,
Peter.

  • 16 years and 4 months geleden