bellyboot
Na aanhoudende rugklachten door te lang op een bootje te zitte denk ik steeds meer aan een bellyboot.Ik zou dit eerst eens willen proberen,bij deze mijn vraag met wie kan ik eens meegaan,maar ik heb zelf geen bellyboot.Ik wil u daar ook voor vergoeden.IK ga vissen op de grindplassen van kessenich,torn,wessem enz..Ik stel mij ook de vraag hoe veillig zo een belly bootje is.MVG een verwent snoekbaarsvisser.
ng, limburg belgie, 02/01/2008

REAGEER

Gravatar
Frans
.

Een vriend van me had zich ook zo een bb-combinatie aangeschaft; in de zomer geen probleem maar ik heb hem in december eens uit het water moeten halen en in mijn boot helpen...compleet onderkoeld

als je dan ook nog eens in water gaat waarin nogal wat scheepvaart is, zou ik toch uiterst voorzichtig zijn; je bent nauwelijks zichtbaar !!!

wat mij betreft : ik zal wel in mijn bootje blijven; ook in de winter wil ik kunnen vissen

  • about 16 years and 5 months geleden
Gravatar
FOREL
.

Het meest verstandige is om de BB aan je voorbij te laten gaan en lekker in een pontonboot te gaan zitten,een kennis ( eveneens met rugklachten ) heeft nu ook een pontonboot en die heeft spijt dat ie zo lang gewacht heeft met het kopen van eentje.Het is wel en andere prijsklasse,maar het is een stuk gemakkelijker in gebruik ( met name snelheid ).

  • about 16 years and 5 months geleden
Gravatar
Jan
.

Zelf ben ik ook in het bezit van een pontoonboot. Ik moet zeggen hij bevalt mij prima, je kunt hem zelfs voorzien van een 2 pk buitenboord motor. In eerste instantie heb ik een electro motor geprobeerd maar deze is veel te zwaar (accu). Zie ook http://www.vliegvishelden.nl

  • about 16 years and 5 months geleden
Gravatar
Jean-Paul
.

Met serieuze rugklachten moet je zeker niet in een BB kruipen, is namelijk vrij belastend voor je rugspieren, de kracht die je nodig hebt om te peddelen komt grotendeels uit je onderrug namelijk. Beweging is heel goed voor je rug, maar continue belasting daarbij is funest. Iemand met een sterke rug kan er alleen maar sterker door worden, maar als de klachten er zitten aan te komen dan zijn er betere dingen die je kan doen. Ik zou eerder wat experimenteren met een goede houding in de boot, je stoel wat hoger maken en een deftige steun in je rug kunnen een wereld van verschil maken, ook de positie regelmatig een beetje veranderen, alles om niet verkrampt te raken in éénzelfde houding. En om de paar uurtjes effe aan de kant om de benen te strekken !
Een slechte rug is zwaar klote, geloof me, ik sukkel er al jaren mee en neem nog dagelijks pijnstillers om aktief te kunnen zijn. Voorkomen is beter dan genezen (als het al te genezen is moet je jezelf gelukkig prijzen).
Jean-Paul

  • about 16 years and 5 months geleden
Gravatar
noel
.

bedankt voor jullie reacties en jean paul als ik u wa nuttige tips kan geven ivm rug mag je me u email adres geven. mvg noel

  • about 16 years and 5 months geleden
Gravatar
jean marie
.

he Noel
ga zo een zitje halen gelijk jos
gr jm

  • 16 years and 4 months geleden