image description

Zicht op zeebaars : Man man wat een moeilijke visserij.

Ik heb gedurende mijn 45 jarige zeebaarsavonturen heel wat meegemaakt maar zo slecht als de visserij momenteel is slaat echt alle records. Oké natuurlijk is er her en daar wel een stekel te vangen maar de enorme scholen zeebaars die het uitgestrekte Europoort gebied jaar in jaar uit bevolkten zijn of lelijk  uitgedund of om wat voor reden dan ook weggetrokken.


Zo nu en dan een mooie baars tussendoor. Maar ze zijn echt zeldzaam dit seizoen.

Vorig jaar ging het vanaf de eerste week juni helemaal los. Vooral grote zeebaarzen bleken massaal de Waterweg te zijn ingetrokken en zorgden voor supersport.  Vangsten van 4 tot 6 grote vissen waren echt geen uitzondering. Uiteraard hopen we met zijn allen op een wonder! Wie weet knalt er vandaag of morgen weer zo'n grote school baarzen de Waterweg in. Maar nogmaals er wordt toch her en der best nog wel een baarsje gevangen. Maar je moet gewoon heel veel uren maken om zo'n stekel te verleiden.


Patrick gidst weer in het Europoort gebied. Je kunt een spannnend zeebaarsavontuur alleen boeken via zijn mobiel nummer : 06 14445245

Tot op heden heb ik de beste vangsten geboekt op witte en gele shads. Tijdens de avonduren bleek Kaki weer favoriet. Met tussenpozen zijn ze ook aan (oppervlakte) pluggen te vangen. De oorzaak van deze zeebaarsreductie moeten we volgens mij zoeken bij de wildgroei van de enorme windmolenparken op zo'n pakweg 10 mijl uit de kust voor IJmuiden tot aan Scheveningen. Het is gewoon bizar hoeveel van deze ellendelingen er binnen een tijdsbestek van amper 4 weken zijn neergezet. Ook de beroepsvissers klagen steen en been om dat er binnen dit gebied de gebruikelijke vissoorten als schar tarbot en tong verdwenen zijn. Kortom wordt vervolgd.


Sjaak met een mooie zeebaars gevangen aan een zager.

De pret is er gelukkig tijdens mijn zeebaarsworkshops niet minder om en er wordt zo nu en dan ook best een baarsje gevangen. Belangrijkste van zo'n zeebaarscursus is dat je precies leert hoe je je kunstaas aan moet bieden zonder het te verspelen en dat lukt het overgrote deel van de deelnemers perfect. Wil ook jij kans maken om je eerste zeebaars te vangen geef je dan op. Indien nodig zorg ik geheel gratis voor het materiaal. Kunstaas is volop gratis aanwezig dus wat houd je tegen. Ben je geïnteresseerd stuur me dan even een mailtje joopvis@caiway.nl . Bellen kan uiteraard ook 0031(6) 20016129


Zo nu en dan een mooie baars tussendoor.


Lekker knutselen tijdens mijn workshop.


Met lichte 7 grams kopjes vlak achter de branding leveren soms verrassende vangsten op.

Stekel ze 

The Bass Whisperer. 

Joop.