image description

Zicht op zeebaars: “Zachte” krabben verzieken ons zeebaarsfeestje in augustus!

Pfff man man moesten we de afgelopen 4 weken hard werken om een aanbeet af te dwingen. Uiteraard waren er ook weer de bekende regels die de uitzondering bevestigden en hadden we vooral tijdens enkele bootsessies een topvisserij waarbij ons kunstaas keer op keer werd aangevallen.


Mooie vissen tijdens onze bootsessies.


Mehmet met een dikke 80er uiteraard gevangen aan zijn Sportex!

Maar goed tijdens mijn workshops vanaf de pier werd slechts zo nu en dan een zeebaars gevangen. Ze aasden gewoon voor geen meter. Soms had ik 5 aanbeten binnen een uur maar werd mijn shad gewoon even aangetikt en daarbij bleef het bij. Ook aan zowel de oppervlakte- als diepduikende pluggen kregen we nauwelijks beet. Maar uiteraard was niet alles kommer en kwel. De visserij vanaf het strand was soms meer dan boeiend.


Dikke boemen vanaf het strand.

Zowel onze shads als pluggen werden soms vol gas aangevallen in de hoge brandingsgolven gevolgd door spectaculaire snelle runs waarbij de slip van onze molens keer op keer op de proef werden gesteld. Ook het Hartelkanaal en het Beerkanaal kende goede periodes. Vooral de invallende duisternis was goed voor de nodige aanbeten. Maar mannen( en vrouwen uiteraard) er komen rapido weer betere tijden aan. Vriend krab is merendeels klaar met verschalen waardoor ze minder in trek zijn voor onze gestekelde vrienden.

We vissen het komend weekend weer richting super- springtij waarbij we te maken krijgen met behoorlijke tij verschillen en dus sterke stromingen.....altijd weer goed voor zeebaars. De komende 2 maanden zijn voor mij favoriet voor mooie dikke maar vooral sterke gezonde zeebaarzen.


Ook vanaf de kant is er zo nu en dan een baarsjes te foppen.


Zo nu en dan een mooie zeebaars tijdens mijn workshops.

Zaterdag heb ik weer een leuke ploeg deelnemers voor mijn workshop. Wil ook jij zo'n leerzame workshop bijwonen kijk dan even op mijn site zeebaarsworkshops.nl  indien nodig zorg ik gratis voor het materiaal.

 

Stekel ze

The Bass Whisperer. 

Joop.

ANDEREN LAZEN OOK