image description

Zicht op zeebaars : We gaan aftellen.

Maandagmorgen vertrok ik weer vol vertrouwen richting Haringvliet. De afgelopen 5 sessies hadden me immers keer op keer een aantal schitterende snoekbaarzen tot ruim boven de 85 cm. opgeleverd

De aanbeten waren werkelijk snoeihard en deden zeker niet onder voor die van zijn zoutwater neef vriend zeebaars, maar de dril was laten we zeggen redelijk. Hoe bedoel je "redelijk" hoor ik je denken. Nou iedere zichzelf respecterende kunstaasvisser die zijn shads  soms op het zoute water " uit laat" en al eens een zeebaars uit heeft mogen drillen begrijpt het woord  "redelijk" denk ik wel.Een zeebaars knalt vol op je kunstaas ( de bekende boem!) om er daarna vol gas vandoor te gaan. Niks ff stoppen maar gewoon in één streep richting einder. Snoekbaars daarentegen knalt ook vaak snoeihard op je kunstaas maar neemt na een korte vaak felle run gas terug en zoekt de bodem of een obstakel op waar hij " kopstotend" langs naar de oppervlakte komt.

Natuurlijk is en blijft het een feest om een snoekbaars te vangen maar dat Max Verstappen gevoel dat vriend zeebaars ontwikkeld heeft al vele duizenden sportvissers besmet met dat alom bekende zeebaarsvirus. Gewoon die snelheid, die onberekenbare snelle runs zijn tekenend voor deze zilveren, gestekelde geweldenaar! Ik ontmoet wekelijks veel vissers die er ook zo over denken.

Met regelmaat valt tijdens de veelal mooie gesprekken de naan EON die eens zo zeebaarsrijke prachtstek die door een stel stropers totaal naar de kloten is geholpen. Jammer jammer maar deze vorm van wangedrag is klaarblijkelijk niet uit te bannen. Alhoewel de politie ook momenteel nog veel controleerd en soms hele fikse boetes uitdeelt voor o.a. het in bezit hebben van ondermaatse zeebaarzen op verboden terrein wat valt onder een economisch delict dus hele vette bekeuring die in de duizenden euro's kan lopen.


Eon een stek om nooit te vergeten!

Top dat er zo veel wordt gecontroleerd! Maar goed langzaam maar zeker zijn we al stiekem aan het af tellen. Zoals ik vorige week al schreef verwacht ik dat we over pakweg zo'n week of 9 onze eerste zeebaars boemen weer kunnen verwachten. Zeker als koning winter zich niet meer met het weer zal bemoeien en we een redelijk warm voorjaar tegemoed gaan heb ik daar volop vertrouwen in.

Op zaterdag 20 mei start ik weer met mijn zeebaarsworkshops ik heb al behoorlijk wat inschrijvingen binnen en zijn er al een aantal zaterdagen volgeboekt. Dus voorkom teleurstellingen en boek op tijd. Wil je geen rompslomp en in een keer eenvoudig boeken ga dan naar mijn mooie nieuwe site zeebaarsworkshops.nl  daar kun je in de rubriek " workshops" eenvoudig een cursus boeken.

Ik krijg steeds meer groepen binnen die het leuk vinden om samen met collega's of vrienden eens een  workshop boeken om kans te maken om hun eerste zeebaars ooit te vangen. Indien nodig verzorg ik geheel gratis voor het benodigde hengelmateriaal. Ook is het kunstaas tijdens de workshop geheel gratis aanwezig en kun je daar onbeperkt gebruik van maken. Kortom wat houdt je tegen om richting Hoek van Holland te komen voor die eerste boem.

Stekel ze
The Bass Whisperer.
Joop