image description

Zicht op zeebaars : Raar seizoen! ( Deel 3 )

Kortom eindelijk rust voor de scholen zeebaars die hier in dit uitgestrekte gebied voor hun nageslacht zorgen. Maar goed het duurde dus tot pakweg eind mei eer de eerste leuke zeebaarsvangsten werden geboekt vanaf de pier in Hoek van Holland.


Mooie baars voor Rene

Ook trokken de vangsten in vrijwel alle kanalen(Hartelkanaal/Beer-en Callandkabaal) lekker aan al bestond de vangst voornamelijk uit scholenbaars. Maar de boemen waren er niet minder om. Toen ineens zo maar eind juni ging bet helemaal los vanaf de pier in Hoek van Holland. Een enorme school grote baarzen waren het Europoortgebied binnen getrokken en zorgden voor supersport voor heel veel zeebaarsvissers. Mooie was dat vrijwel alle baarzen na een fotootje weer werden teruggezet!! Het was ook in deze periode dat mister zeebaars zich jagend aan de oppervlakte vertoonde. Een supermooi gezicht die enorme kolken, wegspringende aasvis en last but not least dikke dreunen.


Dikke boem aan de gebonden jigtwister combi

Zowel de shad als middels de dobber aangeboden Delta visjes werden gretig gepakt. Kortom sport in optima forma. Maaarrr... en dat kenmerkend voor dit seizoen de enorme scholen verdwenen weer even snel als dat ze gekomen waren en werd de naam van de pier in Hoek van Holland omgetoverd in Tjernobiel.

De vangsten liepen snel terug ik heb echt heel veel vette blanks gevist vóórdat ik weer een  mooie zeebaars kon begroeten. Ook tijdens mijn workshops was het soms armoe troef. Daartegenover stond dat we wel mooie vissen wisten te vangen vanuit de boot. Logisch omdat je mobiel bent en de vis middels de geavanceerde apparatuur op kunt sporen

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -