image description

Zicht op zeebaars: Ook dit seizoen gaat weer uit als de bekende nachtkaars.

Het zit de laatste weken ook niet echt mee wat weer betreft. Dag in dag uit staat er een stevige bries van oost tot zuidwest.

Stekken zoals de Waterweg zijn tijdens deze winden moeilijk te bevissen omdat we te maken hebben met een bocht in onze lijn waardoor we ons kunstaas moeilijk aan kunnen bieden. Oké natuurlijk worden er nog regelmatig baarzen gevangen maar je moet soms echt heel veel uren maken om een aanbeet af te dwingen. Maar goed dat hoort er nu eenmaal bij de zeebaarsvisserij.


Ff richting wrakken pff wat een piepweer maar wel dikke baarzen aan de pilker.

De beste vangsten heb ik tijdens de laatste sessies geboekt tijdens het eerste afgaande water. Opvallend was dat ik verreweg de meeste baarzen tussen  "water & wind" wist te vangen. Mijn kunstaas werd vaak al gepakt tijdens de eerste meters van het afzinken. Voor mij nog steeds de mooiste manier van vissen omdat de aanbeten dan snoeihard doorkomen. Tijdens de avonduren waren de vangsten aanmerkelijk beter dan overdag. Op zich niets nieuws maar dit seizoen waren de verschillen wel heel extreem.


Dikke vis en boen voor Renee


Herfst op komst


Dikkertje vanaf het strand


Nog steeds mooie dikke baarzen vanaf de kant

Ook de vangstberichten van zeebaarsvissers uit zowel het zuiden als noorden van het land waren niet echt om over naar huis te schrijven. Mede door de stevige branding moest ik een deel van mijn strandsessies verplaatsen naar andere stekken. Toch wisten we nog een aantal leuke vissen te foppen aan zowel de oppervlakte pluggen als shads. Afgelopen donderdag kwamen we na veel omzwervingen  met de boot nog een paar mooie scholen baars tegen die voor de nodige sport zorgden. Eindelijk weer eens een paar uurtjes ouderwets knallen. Ook een wrakavontuur leverde gewoon maar weer een keer vele dikke vissen op.


Weer tijd voor dd zeesterinvasie.

Dus uiteindelijk mogen we de afgelopen wekeek niet echt klagen. Mijn laatste workshops heb ik helaas moeten cancelen ivm de harde wind waardoor ik de deelnemers nauwelijks iets kon leren. Bij leven en welzijn start ik per half mei 2024 weer met mijn druk bezochte workshops. De nieuwe data zal ik tezijnertijd weer vermelden in deze rubriek.


Haaienplaag langs de Nederlandse kust ze pakken zelfs de shads

Eind van de week schommelde de zeewatertemperatuur nog zo rond de 15 graden. Laten we hopen dat de nachtvorst nog even weg blijft dan verwacht ik dat we zo'n  2 weken van onze stekels kunnen genieten. 

Stekel ze! 

The Bass Whisperer.

Joop.

ANDEREN LAZEN OOK