image description

Zicht op zeebaars: Nog een laatste poging…..

De laatste weken was het kommer en kwel wat weer aangaat. Waaide het bijna niet dan regende het weer als een gek. Maar gezien het feit dat ik niet buiten het vissen kan vervis ik toch minimaal 4 sessies per week.Vorige week dinsdag draaide de wind zomaar één dag ineens naar het noorden en nam hij af tot kracchie 4/5. Tijd om mijn " laatste" zeebaars sessie vanaf de pier te vervissen. Pittige wind in mijn rug betekend dat ik met superlichte jigkoppen kan vissen waardoor ik mijn shad een extra lang zwevend aan kan bieden waardoor ik mijn vangkansen( althans in mijn optiek!) vele malen vergroot. Ik had afgesproken met een stel andere "zeebaarsgekken" maar was als eerste gearriveerd.


Tussendoor toch nog ff een succesvolle zeebaars sessie!

Als een klein kind ( ken je dat) schoof ik mijn 10 grams jigkop op mijn speciale zeebaarsspeldwartel en kon het zeebaarsfeest beginnen. Het stroomde nog nauwelijks dankzij de enorme regenval van de laatste dagen rekende ik op een sterke afgaand water stroom. Terwijl mijn witte EB shad langzaam door de stroom werd meegevoerd kwam Don de pier op lopen. Ook hij had een adrenaline gehalte van 100+ en maakte trillend zijn hengel klaar. Hoe bedoel je zeebaarsvirus!! De eerste 2 worpen leverde niets op maar op het moment dat de bocht in mijn lijn door de zwakke getijdestroom werd strak getrokken en mijn stad richting oppervlakte werd geduwd knalde er zomaar uit het niets een mooie zeebaars op. De aanbeet was ouderwets hard en werd direct gevolgd door een heerlijke dril. Man man hoe bedoel je een kinderhand is gauw gevuld.....!

Maar goed na een aantal minuten stond ik trots met mijn 22 november zeebaars voor de mobiel van Don. Zo....wie doet mij nog wat vandaag. Na ruim 2 uur bulderde de getijdestroom geholpen door de miljoenen liters zoetwater afvoer van de rivieren nog veel harder dan verwacht. Er was nauwelijks nog te vissen en besloot ik de bekende pijp helemaal voldaan aan Maarten te geven. Maar ze zijn nog niet van me af dat beloof ik je. Geholpen door een stevige wind visten we ook enkele leuke snoekbaars sessies rond het Haringvliet. Zowel Den Bommel het Spuikanaal en Hellevoetsluis leverde soms mooie gezonde snoekbaarzen op die allemaal na een fotootje weer in hun element werden teruggezet.

Ik ben helemaal geen man om kunstaasmerken te noemen maar zo nu en dan kan ik  het toch niet laten om the good old Culprit shads ( Brown scale) en de nieuwe shads van Delalande fr de overbekende veer in hun reet te steken deze kunstaasjes zorgden voor een fantastisch visspektakel. Dikke snoekbaarzen tot ruim 80 cm knalden vol op deze vernuftige stukjes kunstaas. Maar daarover later in de volgende editie van " zicht op zeebaars"! Kortom het was weer genieten geblazen de laatste sessies.

Heel... heel misschien plak ik er toch nog een zeebaars sessie aan vast om die bekende Sinterklaasbaars te foppen. Ik krijg veel mailtjes van mensen die vragen of ik ook snoekbaars workshops geef. Ik ben toch overstag gegaan en wil dit wel doen maar dan hooguit met 3 deelnemers. Mocht je geïnteresseerd zijn laat het dan even weten doormiddel van een mailtje naar joopvis@caiway.nl ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Stekel ze

The Base Whisperer. 

Joop.