image description

Zicht op zeebaars: Man man….. wat een heftig najaar!

Gedurende de ruim 50 jaar dat ik op zeebaars vis heb ik nog nooit zo'n nat en winderig najaar meegemaakt. Ondanks dat vingen we vorige week toch nog een aantal leuke zeebaarzen vanaf o.a. de pier in de Hoek.


Mooie dikke gezonde zeebaarzen tijdens onze laatste sessie vorige week.

Mooie vissen die volgas op ons aangeboden kunstaas knalden. Maar de mogelijkheden veranderen snel. Door de enorme afvoer van regenwater dat via de Rijn en Maas in de Waterweg terecht komt is de watertemperatuur binnen een week teruggelopen van 14,3 naar 11,4 graden. Oeps dat was ff schrikken toen onze apparatuur ons dit bericht doorgaf. Toch ging ik mede dankzij het redelijke weer op zaterdag11 november weer op pad voor de zoveelste sessie van het jaar.

De vangsten waren de dag ervoor gezien de omstandigheden redelijk te noemen. Nou geloof me alleen het weer hield me op de been. Het stroomde nauwelijks dus waren we genoodzaakt om ons kunstaas zelf zo attractief mogelijk al spinnend aan te bieden. Na ruim 2 uur was ik er wel klaar mee en besloot ik nog 10 worpen met een jig-twister te doen. Geen onverstandige keuze zo bleek al snel want op het moment dat mijn gebonden jigkop richting bodem zakte werd hij vol gegrepen door een zeebaars. 


De aanbeten blijven geweldig!


De Culprit ( Brown scale)was weer killing!

Gewoon zo'n mooie snoeiharde aanbeet uit het bekende boekje. Na een leuke dril kon ik met een leuke stekel op de foto. Pfff wat een heerlijk gevoel. Ik had inmiddels ook al 2 leuke snoekbaars sessies achter de rug. Mooie vissen tot wel 75 cm dus we  mochten niet klagen. Kortom langzaam maar zeker schakelen we weer over op de snoekbaarsvisserij.


Mooie bijvangst aan alweer een Culprit deze snoek was maar liefst 114 cm


Zo nu en dan loopt er een dikke vis tussendoor.

Zondermeer net zo leuk en spannend ware het niet dat de dril van neef snoekbaars niet kan tippen aan die van een zeebaars. Volgende maand ga ik mijn site zeebaarsworkshop.nl weer updaten met veel nieuwe foto's en filmpjes van het afgelopen seizoen. Hierbij wil ik alle deelnemers nogmaals bedanken voor de gezelligheid tijdens de workshops. Ik heb alweer een hele lijst nieuwe deelnemers voor het komende seizoen. Ik start weer op de 3e zaterdag in mei maar daarover later veel mee er info via jullie vertrouwde totalfishing.


Boem aan de gebonden jig-twister combi

Stekel ze

The Base Whisperer.

Joop