image description

Zicht op zeebaars: Links en rechts een zeebaarsje….

Ook afgelopen week was het weer uiterst moeilijk om vriend zeebaars te verleiden. Verreweg de beste vangsten werden geboekt van pakweg een uur voor zonsondergang tot ver in het donker. Ook de bootvisserij was de afgelopen week gewoon niet die hij normaliter hoort te zijn.


De vangsten vanaf de pier van Hoek van Holland zijn nog niet geweldig

De kantvisserij in het Hartelkanaal was ook bedroevend. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Positief waren de laatste vangstberichten vanuit Zeeland ( Neeltje Jans) terwijl er gisteren ook een aantal mooie vissen rond IJmuiden werden gevangen. Daar werden overigens ook al mooie makrelen gesignaleerd. Kortom er komt langzaam maar zeker een heel klein beetje leven in de brouwerij. Tijdens mijn sessies vanaf de pier in Hoek van Holland en de vele strekdammen richting Maassluis moest ik het doen met een enkel baarsje en wat finten.

Ik denk dat dit zondermeer te maken heeft met de enorme concentraties aasvis die ons kustwater momenteel bevolken. Onze gestekelde vrienden hoeven weinig moeite te doen om zich te goed te doen aan dit speldaas waardoor ons kunstaas niet of nauwelijks wordt bekeken.


Door de harde noordelijke wind heb ik helaas nog geen strand sessies kunnen vervissen.

De maand juni is normaliter een topmaand voor de topwater visserij. Zelf heb ik ook hieraan nog geen vis weten te vangen maar zowel rond de Ierse als Engelse zuidkust zijn de oppervlakte pluggen momenteel hot! Maar goed ik heb er wel vertrouwen in dat de vangsten de komende weken behoorlijk zullen aantrekken. Ook vorig seizoen waren de laatste 2  weken van juni en de eerste 2 weken van juli top voor grote baarzen dus wie weet wat voor spectaculaire vangsten ons de komende weken te wachten staan.


De beroepsvisserij zit in zwaar weer.

Ik vond het heel triest om te lezen dat de beroepsvisserij zeer zware tijden doormaken. Naast de sterk gestegen brandstofprijzen zijn ook grote delen van hun visgebied verziekt door die inmense uitgestrekte windmolenparken. Vanaf de Westlandse kust tot ver voorbij IJmuiden worden deze dodelijke parken uit de grond gestampt. Duizenden vogels waaronder veel Jan van Genten en zelfs zeearenden vallen ter slachtoffer aan deze "groene" dodelijke parken!

Waar dit eindigt weet niemand maar dat dit muisje nog een enorm staartje gaat krijgen en dat onze heerlijke Noordzee vis straks niet meer te betalen is staat als een paal boven water. Na de boeren zijn nu de vissers aan de beurt. Diep triest dat het zover kan komen.


Enthousiaste groep vissers tijdens mijn workshop

Maar goed wil ook jij eens kennis maken met de brute kracht van vriend zeebaars geef je dan op voor zo'n leerzame zeebaarsworkshop.  We leren je dan binnen een tijdsbestek van 4 uur alle ins en outs van deze boeiende visserij. Mocht je zelf niet in het bezit zijn van de juiste hengelset dan zorg ik daar geheel gratis voor. Ook alle soorten kunstaas zijn tijdens de workshop volop gratis beschikbaar. Kijk voor meer info even op mijn vernieuwde site www.zeebaarsworkshops.nl je kunt dan heel eenvoudig rechtstreeks via je mobiel boeken. 

Stekel ze

The Bass Whisperer. 

Joop.