image description

Zicht op zeebaars : Leuke visserij.

Zeebaars is een vissoort waar je totaal geen peil op kunt trekken! Juist als je denkt dat je weet hoe je ze moet belagen is hun vreetgewoonte weer geheel verandert. Mooi voorbeeld was de plugvisserij de afgelopen sessies met de boot.


Ralph Zuyker vangt vrijwel dagelijks zijn visje.


Ook de kantvisserij blijft redelijk goed. Zowel het Caland als Hartelkanaal leveren soms mooie vissen op. De visserij in de Waterweg is wat afgenomen.

Zo ving je ze het ene moment alleen aan diepduikende pluggen terwijl ze een uur later alleen acte de présence gaven aan de kleine Subwalk? Ook de X-Rap Hothead de al jaren lang dominerende kleur werd de laatste sessies niet of nauwelijks bekeken. Tja verzin het maar. Maaarrr dat is typisch zeebaars. Eén van de weinige kunstaassoorten die al ruim 40 jaar vangstgarantie biedt is de "good old" gebonden jig-twister combi. Wat ook opvalt is dat je zelden scholen zeebaars aan de oppervlakte ziet jagen.


Regelmatig mooie zeebaarzen vanaf de kant in het Europoort gebied.

Ergens onbegrijlelijk omdat vrijwel het hele Europoortgebied  vergeven is van enorme scholen zeebliek en ander mini spul. De vangsten zijn de afgelopen weken wel iets terug gelopen dit had althans in mijn optiek o.a. te maken met de enorme hoeveelheden zoetwater die via de Waterweg richting zee werden geloosd. De komende 2 maanden (september en oktober) vormen voor mij de mooiste periode van het seizoen. De baarzen zijn dan in topconditie en dus enorm sterk.


Oud workshopdeelnemer  Robert ving een aantal mooie baarzen aan een kleine shad.


Boot vol AliExpress

Zorg er daarom voor dat je materiaal op en top in orde is. Stel je slip eenmalig goed af en ga daar tijdens de dril niet aan staan  prutsen. Vorige week was er tijdens een workshop een deelnemer die zijn slip helemaal had dicht gedraaid omdat bij vast zat. Hij viste daarna gewoon door zonder dat hij zijn slip weer opnieuw goed had afgesteld met alle gevolgen vandien. Op het moment dat een dikke baars zijn kunstaas pakte en er volgas vandoor ging brak zijn lijn omdat zijn slip nog helemaal dicht stond!


De JJ shads Pays Bass werken ook in het Calandkanaal.

Zeebaarsvissen is hot ik zie het aan de vele aanmeldingen voor mijn workshops.  Mocht ook jij zin hebben om de strijd aan te gaan met je eerste zeebaars geef je dan op voor zo'n leerzame zeebaarsworkshop. Indien nodig zorg ik geheel gratis voor het materiaal.  Kunstaas is volop gratis aanwezig. Parkeren kost geen cent. Kijk voor meer info even op mijn site zeebaarsworkshops.net of stuur me even een mailtje joopvis@caiway.nl of bel me even op 0031(6)20016129

Stekel ze 

The Bass Whisperer. 

Joop.