Zicht op zeebaars in Riumar Succes op dag 7

Zicht op zeebaars in Riumar 

Succes op dag 7 

Door Joop Folkers

Na een rustdag zijn we gisteren de zee weer opgegaan voor een nieuw tonijnavontuur. De dag ervoor waren er een behoorlijk aantal mooie Bluefins gevangen dus de vooruitzichten waren goed.

Na een half uurtje varen kwamen de eerste school tegen en het weer beginnen! Deze school verdween echter weer net zo snel als dat hij was opgekomen.

Naarmate de uren verstreken zag je steeds meer grote scholen Little Tunnys! Een kleinere tonijnsoort met een gemiddeld gewicht van pakweg zo'n 15 pond oplopend naar wel 30 pond of zwaarder. Effe tijd voor de spinhengel.

Ik zette een kleine lepel op die de tijd niet kreeg om te zakken. Er volgde een spectaculaire lange run waarbij de backing van mijn molen al snel in zicht kwam. Hoe bedoel je 'Little' Tunny?

Helaas schoot deze kleine krachtpatser na een paar minuten los en gingen we weer op zoek naar zijn grotere soortgenoten. Op nog geen 500 meter meldde zich weer enorme school tonijn. Deze vissen waren echt helemaal los en sprongen al jagend soms helemaal het water uit. Wat een uniek gezicht blijft dat toch!

Op het moment dat mijn mini shadje (zes centimeter!) in de kolkende massa verdween, was het meteen raak en kon ik ternauwernood de haak zetten waarna het spel kon beginnen. Dankzij de eerste lange run werd er weer eens een lekker zootje adrenaline door mijn lijf gepompt!

Keer op keer liet mister blauwvin zien wie er de baas was. Zo kon je weer 10 meter lijn pakken en zo nam de vis weer 20 meter.

Na een topgevecht van pakweg een half uur verscheen deze giga spierbundel naast de boot en kon onze topschipper Eric hem binnen boord halen.

De tonijn was 134 centimeter lang en had een omvang van 90(!!) centimeter. Een dikkerd van ruim 40 kilo! Mijn vakantie kon niet meer stuk.  

Na wat foto's werd de vis getagd en weer teruggegeven aan Moeder Natuur.

Na een half uur kon Ralph aan de bak maar deze tonijn wist de haak te lossen.

Onder het motto 'morgen is er weer een dag' zochten we voldaan de kant op.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -