Zicht op zeebaars in Riumar 4 Eindelijk succes!

Zicht op zeebaars in Riumar 4 

Eindelijk succes! 

Door Joop Folkers

Ook gisteren besloten we om te gaan chummen. De tonijn kwam regelmatig naar de oppervlakte om te jagen maar het overgrote deel bleef gewoon op diepte onder de enorme concentraties sardines!  

Na het avontuur van dinsdag hadden we vertrouwen gekregen in deze manier van vissen. Als aas werden ook nu weer kleine makreeltjes gebruikt.



Dit "free-line fishing" is spannend omdat je tijdens de aanbeet de lijn door je vingers voert waardoor je direct contact hebt met de vis. Na de aanbeet geef je nog een paar meter lijn waarna je de beugel van de molen sluit.

Door het gebruik van 'circle hooks' haakt de vis zichzelf op het moment dat er spanning op de lijn komt te staan. Na dit spannende moment kun je meteen aan de bak.

De spierbundel die de makreel van Xavier had gepakt trok zonder pardon in een streep 150 meter lijn van de spoel! Daarna volgde de ene na de andere run. Na ruim een half uur wist onze schipper deze krachtpatser te landen.

De tonijn was 146 centimeter terwijl de omvang bleef steken op 92 centimeter. Het berekende gewicht kwam uit op dik 60 kilo oftewel een dikke 120 ponds vis!

Na een aantal foto's werd deze fantastische vis weer teruggegeven aan moeder natuur. Een fantastisch avontuur rijker stuurde Eric de boot weer richting Riumar. Morgen gaan we weer smijten met de plug!

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Klein kunstaas.
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Visser in de maak
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -