image description

Zicht op zeebaars: Het duurt wel lang….

Wat een taaie start van het nieuwe zeebaarsseizoen zeg pffff. Ik heb al 6 sessies vervist en totaal 4 keer beet gehad en slechts 2 " smurfen" weten te foppen. Kortom hard voor weinig. Heel veel uren maken en blijven geloven in je eigen kunnen dan komt de rest vanzelf wel weer.


kwestie van uren maken.


Dagelijks staan er veel vissers op de pier maar de vangsten zijn ( nog) niet om over naar huis te schrijven.


Ondanks het mooiste tij en de redelijke watertemperatuur moesten we het doen met slechts 1 aanbeet.

Evenals vorig jaar lijkt het wel of de grote scholen zeebaars gewoon niet zijn doorgezwommen tot in de havens en kanalen. Enkele weken geleden werden er ineens zomaar gedurende een paar dagen mooie dikke vissen gevangen rond de strekdammen bij Maassluis. Ook onze eerste bootsessie was niet om over naar huis te schrijven. Ondanks een supermooi tij bleven we steken op 3 magere baarzen. Toch wordt er de laatste weken behoorlijk wat zeebaars op de afslag neergezet wat inhoud dat de vis zich langzaam maar zeker verspreid langs onze kust. Kortom er komt langzaam maar zeker leven in de brouwerij.


Vorig jaar juni ging het even lekker losOok vorig jaar moest ik lang wachten voordat ik mooie aantallen dikke baarzen wist te verleiden. Juni en juli waren mooie maanden voor grote vissen dus wie weet. Toch ben ik er van overtuigd dat de enorme windmolenparken voor de kust er ook geen goed aan doen. Bewijzen kun je het nooit maar ik hoorde van een paar mannen dat er nauwelijks een zeebaarsje te vangen is rond de windmolens. Daartegenover staat dat de vangsten rond de Franse en Engelse zuidkust perfect zijn. Ook rond Guernsey en zuid Ierland ( Wexfort) worden soms beren van zeebaarzen gevangen. De mannen die ik ken vissen zowel vanaf het strand als vanaf de rotsen in hoofdzaak met oppervlakte pluggen.


De vangsten rond de Franse kust liegen er niet om.
Afgelopen zaterdag heb ik mijn eerste workshop vervist. Één van de deelnemers verspeelde een mooie vis maar daar bleef het dan ook bij. Wil ook jij kans maken op zo'n brute dril met een zeebaars en heb je er totaal geen verstand van schrijf je dan in voor zón leerzame workshop. Ik leer je binnen een tijdsbestek van 4 uur alle ins en outs van deze spectaculaire visserij. Indien nodig verzorg ik geheel gratis het materiaal terwijl ook het kunstaas volop gratis aanwezig is. Kijk voor meer info even op mijn nieuwe site www.zeebaarsworkshops.nl  Je kunt heel eenvoudig via je mobiel boeken.


Regelmatig mooie baarzen rond de Engelse kust. Wij moeten we nog even geduld hebben. 


Een echte

Stekel ze 

The Bass Whisperer. 

Joop

ANDEREN LAZEN OOK