image description

Zicht op zeebaars: Eindelijk volop zeebaars

Oké, we moesten er even op wachten maar eindelijk zijn behoorlijke scholen zeebaars ons kustwater binnen getrokken. Zowel in en rond de Scheldes als de noordelijke kustwateren is momenteel een leuk zeebaarsje te vangen.


Dikke stekel voor Peter 77 hele cm

Gelukkig maar want het zag er evenals vorig jaar rond deze tijd op zijn minst gezegd droevig uit wat de vangsten betreft. Maar goed ze zijn er en dus nu is het zaaks om lekker te gaan genieten van deze heerlijke sportvis. Wat me de afgelopen sessies wel is opgevallen is dat ze sterk reageren op het langzaam binnen spinnen van je kunstaas. Niets te snel maar lekker slow draaien terwijl je zo nu en dan wel even 2 tot 3 slagen moet versnellen om het allemaal zo attractief mogelijk te maken.


Patrick Zwemmer da dag na zijn workshop een mooie baars tijdens zijn eerste sessie!

Kies indien mogelijk voor superlichte jigkopjes (7/8 gram) werp zover mogelijk, laat je kunstaasje langzaam op de getijstroom naar de bodem dwarrelen. Ik krijg verreweg de meeste aanbeten tussen water en wind dus niet echt dit rond de bodem. Ook vriend fint is in enorme scholen de Waterweg binnen gezwommen. Opvallend zijn de afmetingen van deze reuze "haringen". Zorg dat je wat kleine pilkertjes bij je hebt want daar zijn ze gek op. Ook een langzaam geviste lepels kunnen soms voor verrassingen zorgen. Kortom er is momenteel genoeg te beleven langs de kust.


Weer een leuke workshop vervist zaterdag.

Wil ook jij eens kennis maken met de brute kracht van vriend zeebaars schrijf je dan in voor zo'n leerzame zeebaarsworkshop. Indien nodig zorg ik geheel gratis voor het benodigde materiaal. Kunstaas is gratis volop aanwezig. Kijk voor alle info even op mijn vernieuwde site zeebaarsworkshops.nl je kunt rechtstreeks via je mobiel boeken.

Stekel ze

The Bass Whisperer. 

Joop.