Zicht op Zeebaars 98: Triest weer!

Zicht op Zeebaars 98: Triest weer!

Even leek het er van de week op dat we die ellendige, bizarre koude lente periode eindelijk achter ons konden laten!

Tijdens mijn zeebaars/cursus-clinics was het zelfs perfect (warm)weer, maar waren de vangsten gewoonweg dik onder nul. De watertemperatuur in de Waterweg is inmiddels wel opgelopen naar ruim 13,5 graadjes, dus moet normaliter het “sein”nu toch zo langzamerhand op groen staan,zou je zeggen! Op de visafslagen stond vandaag weer ruim 5 ton zeebaars dus er zit wel beweging in het trekpatroon van onze stekels!


De Waterweg blijft een fascinerende zeebaarsstek.

Waterweg blijft een topstek
Ondanks alle negatieve berichten blijft de Waterweg voor mij toch “the place to be”!!! Tijdens mijn wandelingen over de pier van de Hoek sta ik keer op keer weer versteld hoeveel vis onze aalscholvers  naar boven weten te toveren!! Ik heb gisteren op mijn gemak eens zitten tellen en van de 10 duiken hadden deze zwarte slimmerds gewoon 7 keer vis! Ja ja,daar kunnen we nog misschien iets van leren!


Een helaas véél te vroeg overleden zeebaarsvisser van de Hoekse pier met een pracht vis eind april!

Ik krijg momenteel regelmatig mailtjes binnen van zeebaarsfreaks die zowel gedurende de avonduren als tijdens het krieken van de dag zo nu en dan een stekeltje weten te vangen. Kortom we moeten nog net effe een snippertje meer geduld zien op te brengen,want het “zit er allemaal aan te komen”!!!


Ook rond de wrakken is het mometeel stil.

Grappig,maar ook ik betrap mezelf regelmatig op het feit dat ik de vangstdatum van de eerste zeebaars steeds weer verder naar voren wil schuiven. Enkele jaren terug werden de eerste zeebaarzen na een relatief warme voorjaar al rond de 3e of 4e week van maart gevangen.


De geep en fint zijn...

De temperatuur van het zeewater lag destijds in die periode al rond de 13 graden,terwijl de temperatuur nu héél krap blijft steken hooguit op 10 graadjes!!


...de voorlopers van de zeebaars.

Dus vrienden nog één of hooguit twee weekjes geduld voordat we volop aan de slag kunnen!!

Fijn weekend,
Stekel ze,
Joop.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Klein kunstaas.
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Visser in de maak
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -