Zicht op Zeebaars 97

Zicht op Zeebaars 97

Toen we enkele jaren geleden met Zicht op Zeebaars startten,had ik echt geen idee wat voor impact dit zou hebben. Inmiddels weten we zeker,dat het aantal fanatieke zeebaarsvissers in ons kikkerlandje nog steeds gestaag stijgt!

Zeebaarsvissen is dan ook nog steeds super HOT en heeft op zijn minst gezegd een behoorlijk “verslavende” werking op de nieuwkomers! Ik ben er van overtuigd,dat dit mede te maken heeft met het feit dat de zeebaarsvisserij zo onvoorspelbaar is! Zo sta je 5 sessies voor Jan met de bekende korte achternaam en zo vang je binnen een zeer kort tijdsbestek een aantal van Nederlands meest begeerde zeevissen!

Juist dat maakt deze tak van visserij zo spannend. Mede daarom,kon ik het een paar uur geleden dan ook weer niet laten om (eigenlijk gewoon tegen beter weten in!)even een “vissend”bezoek aan Waterweg te brengen.


Zeebaarsvissen is dan ook nog steeds super HOT

Shads.
Gewapend met mijn zilveren SpeedMaster 3.30 mtr. liep ik de pier op. Ondanks het schitterende en het vrijwel windstille weer,verbaasde het me nauwelijks,dat ik de enige zeebaarsvisser bleek te zijn. Logisch want de berichten van een aantal diehards (reeds 4 sessies achter de rug!) waren nu niet echt positief geweest. Maar ja, gezien de jaren lange ervaring,weten we zo langzamerhand wel dat de vangsten van de één op de andere dag sterk kunnen veranderen.

Je weet dus in principe nooit waar je goed aan doet! Zo kan ik me bijvoorbeeld nog goed herinneren dat ik zo’n 5 jaar terug tijdens vrijwel dezelfde situatie de ene na de andere zeebaars wist te verleiden op een 15 grams werppikertje voorzien van een paars-witte Curltail!! Zomaar ineens uit het niets bleek er een enorme “uitgehongerde” school zeebaars de Waterweg te zijn binnen gezwommen, die ons op de ene na de andere snoeiharde aanbeet trakteerde.

Wat een fantastische hereniging na ruim 5 maanden “boemloos”te zijn geweest!! Zomaar uit het niets,eindelijk  ineens zo’n enorme uitspatting! Maar goed fijn zo’n herinnering maar nu weer “back to earth”! Gezien de omstandigheden kon er gewoon niets mis gaan.


Mooie vissen vanaf de kant.

Werkelijk alle nodige ingrediënten voor de succesformule waren aanwezig! Een prachtig,rustig afgaand water “stroompie”,helder water en een zwak zuidwesten windje! Ik startte zoals gebruikelijk met een knalrode jigkop voorzien van een Salt&Pepper Culpritje. Dankzij de rustige afgaand waterstroom kon ik mijn shadje prachtig over de stenen laten “hobbelen”!


Zo nu en dan gaat het los en kun je de ene na de andere zeebaarsaanbeet verwachten.

Terwijl ik het staartje van mijn shad duidelijk voelde trillen op mijn hengeltop wist ik eigenlijk dat ik ieder moment mijn eerste zeebaars aanbeet van 2013 kon gaan incasseren! Máááar je weet het hé, waar het hart etc etc…!

Gebonden jigkop
Omdat ik regelmatig sterntjes zag duiken besloot ik na ruim een uur (en 3 shads verder) over te schakelen op een “good old”gebonden jigkop voorzien van zijn trouwe twister bondgenoot de Gator! Maar al snel bleek, dat ook deze supercombi niet voor mijn eerst dagsucces kon zorgen.

Na ruim 2 uur hield ik het dan ook voor gezien. Mijn 2e score van het jaar weer een dikke NUL….maar ik kom eind van de week zeker nog een keer terug,….wie weet gaat het dan zomaar ineens voor de eerste keer helemaal los!! Ik hou jullie uiteraard op de hoogte.


Rode jigkoppen scoren zeker in het begin van het seizoen goed!

Zeebaars cursus
Alle zeebaarsvissers die al hebben ingeschreven voor de zeebaarscursus alvast bedankt voor jullie snelle reactie! Tot dusver valt het me op dat sommige vissers het moeilijk vinden om deze Zeebaars cursus in grote groepen te volgen. Daarom heb ik besloten om vanaf nu ook met groepjes van 2 of 3 personen naar het zeebaars water te trekken!!Vanaf 3 mei gaan we knallen mannen (en vrouwen uiteraard!).

Ik heb zowel in de weekenden als doordeweeks nog een aantal plaatsen vrij dus mocht je geïnteresseerd zijn,neem even contact met me op joopvis@caiway.nl De cursus duurt 5 uur waarvan 2 uur theorie en 3 uur begeleide praktijk(gratis lunch aan het water). Na 5 uur ben je gewoon een volleerd zeebaarsvisser!

Stekel ze mannen,
Joop.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Klein kunstaas.
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Visser in de maak
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -