Zicht op Zeebaars 91: Nog 3 maanden!

Zicht op Zeebaars 91:

Nog 3 maanden!


Door Joop Folkers

De Waterweg is en blijft een uniek kanaal. Zelfs tijdens de wintermaanden twijfel ik zo nu en dan of er niet “per ongeluk” hier en daar nog zo’n stekel rondzwemt!


Zou er niet per ongeluk nog zo’n stekel rondzwemmen?

Neem afgelopen vrijdag. Een vrijwel windstille, zonnige dag en achter de boeien was goed te zien dat de ebstroom net begon door te zetten. Normaliter het allerbeste tij voor vriend zeebaars.

Nu was de Waterweg het domein van meerkoeten, zwanen en eidereenden die zich hier tijdens de soms extreme kou goed thuis blijken te voelen. Even verderop stond een eenzame visser. Het opkomende water hadden hem slechts enkele scharren en wat mini-gulletjes opgeleverd!


Domein van koeten, zwanen en eidereenden.

Tijdens zo’n wandeling over de pier kom ik regelmatig andere zeebaarsvissers tegen. Ook zij kunnen het niet laten om “hun Waterweg” even te inspecteren! De eerste “standaard” vraag is vrijwel altijd hoe de kansen voor dit nieuwe seizoen eruit zien.


Hoe worden de kansen voor het nieuwe seizoen?

Ook info omtrent het nieuwe materiaal en kunstaassoorten komen uiteraard aan de orde. Tja, daar sta je dan met enkele ‘medelotgenoten’ gewoon effe lekker te praten over je hobby ergens langs een besneeuwde en ijskoude Waterweg halverwege januari!

Laten we hopen dat het snel warm water gaat regenen en de temperatuur oploopt naar de 20 graden. Ja ja, die zeebaarsvisserij brengt behoorlijk wat teweeg!

Stekel ze,
Joop


PS: In ‘Zicht op Zeebaars 90’ schreef ik over de zeehondeninvasie. Zie hieronder een filmpje van spelende zeehonden op de Noorderpier dat een kennis maakte:


Gemaakt door Kees Torn. Meer te lezen over dit filmpje op Westlanders.nu.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -