Zicht op Zeebaars 88 (zoet): De draad weer opgepakt

Zicht op Zeebaars 88 (zoet):

De draad weer opgepakt


Door Joop Folkers

Dinsdag 1 januari zat ik echt op de bekende hete kolen en móest ik gewoon effe een paar uurtjes vissen. Drie dagen braaf thuis bivakkeren is mij nu eenmaal niet gegeven en dus besloot ik om een paar uurtjes richting Haringvliet te trekken.


Naast de prachtige snoekbaarzen zijn dit soort baarzen ook een ware traktatie!

Gezien de stevige zuidwesten wind was Den Bommel vrijwel de enige optie omdat ik de wind daar in mijn rug had. Na ruim een uur toeren kon ik starten met mijn eerste sessie van 2013.

Gezien de goede vangstresultaten van de afgelopen weken koos ik probleemloos voor de Ripple Shad (kleur Perch) van Berkley. Dit lenige, baarsachtige shadje scoort soms ongehoord goed tijdens de wintermaanden!


Ripple Shads waren dodelijk die dag!

Maar… deze eerste visdag leek me niet echt gegund. Keer op keer werd ik geteisterd door een vlagerige regen met harde windstoten zodat secuur vissen nauwelijks mogelijk was.

Ik wilde mijn eerste sessie niet zonder aanbeet opgeven en besloot nog even naar de haven van Willemstad te rijden. Ook hier bleek ik de enige gek dus had ik ruimte genoeg om de toegang van de haven goed uit te spitten. Maar na ruim een uur bleek ook dit avontuur een roemloos einde te sterven. Op de terugweg naar huis voelde ik me ondanks de beroerde vangstresultaten toch de koning te rijk!

Mááár ze waren nog niet van me af daar in Den Bommel. Na een kort telefoongesprek met wat vismaatjes besloten we het 2 januari toch nog even dunnetjes over te doen. Nu bleken onze glasogen wel in te zijn voor een complete vreetorgie en konden we genieten van de één na de andere aanbeet.


Rein met een 'kant-beauty'.

Dé  ‘techniek’ van de dag was dat je je kunstaas nauwelijks moest bewegen. Gewoon effe twee ‘slaaggies’ draaien en weer laten vallen die hap! Dat ze dit op prijs stelden bleek wel uit de snoeiharde aanbeten. Maar zoals gebruikelijk was ook deze waanzinnig leuke “aanbeetperiode” een kort leven beschoren en moesten we het de rest van de dag doen met een enkel tikkie!


Zo nu en dan een schitterende baars ertussendoor.

Hoe dan ook, de eerste “boemen” van 2013 stonden weer genoteerd in de fonkelnieuwe agenda!

Stekel ze, Joop 
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -