Zicht op Zeebaars 87: Slechte snoekbaarsvangsten vanaf de kant!

Zicht op Zeebaars 87:

Slechte snoekbaarsvangsten vanaf de kant!

Door Joop Folkers

Ik ben niet snel negatief als het over vangsten gaat, maar de snoekbaarsvangsten vanaf de kant laten, zeker vergeleken met vorig jaar, héél veel te wensen over. Dinsdag heb ik ondanks de felle regenbuien samen met mijn vismaat drie topstekken afgevist. Resultaat: 3 snoekbaarzen en 1 mooie dikke rode baars!


Zo'n beauty, hier bij Willemstad, maakt mijn dag weer helemaal goed!

Het aantal missers bleef steken op 3 stuks. Ook de bootvissers zagen we zelden vis vangen en als er dan een snoekbaars aan de oppervlakte verscheen, waren het “guppen”! Kijk, van zeebaars weten we zo langzamerhand allemaal wel dat het gewoon een moeilijke vis is om aan de schubben te komen, maar dat “zoetwaterneefie” doet daar zo nu en dan echt niet voor onder en heeft bij tijd en wijle ook zo zijn nukken zeg!


Zoetwaterneefie heeft bij tijd en wijle ook zijn nukken.

Tijdens de laatste 4 (lange) sessies moest ik het doen met 8 aanbeten waarbij ik slechts 5 vissen wist te landen! Over het algemeen waren de aanbeten ook niet denderend. Het eerste wat je je afvraagt is of het spul in de warnetten heeft gestaan, maar na enig heen en weer gevraag bij wat locals bleek dat niet het geval.

Als belangrijkste rede werd het werkelijk glasheldere water genoemd. Tijdens die momenten dat vriend zon effe doorzette, keek je meters dieper dan normaal en ontwaarde ik allerlei begroeiingen en paalhoofden die ik mijn stoutste dromen niet had verwacht! Normaliter heeft het water van het Haringvliet in deze periode een koffiebruine kleur!


Het Haringvliet blijft een uniek water.

Nu, ondanks de behoorlijke regenval van de afgelopen dagen, is en blijft het gewoon glashelder en komt de stroom richting zee nauwelijks op gang! Of dit te maken heeft met de nieuwe regeling omtrent de sluisopeningen durf ik niet te zeggen, maar vergeleken met vorig jaar is het gewoon een dooie bende!


Het blijft gewoon een fantastisch spelletje!

Maar goed, juist omdat ik het nu eenmaal een fantastisch spelletje vind geef ik niet op en koester ik iedere aanbeet. Gewoon lekker genieten daar aan die immens grote zoetwaterplas met zijn toch wel unieke, mooie luchtspelingen!


Het mooie licht van het Haringvliet.

Stekel ze,
Joop.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Klein kunstaas.
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Visser in de maak
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -