Zicht op Zeebaars 85: ‘Zoete Sinterklaasbaars’

Zicht op Zeebaars 85:

‘Zoete Sinterklaasbaars’

Door Joop Folkers

Ondanks het rustige weer en het gunstige tij is het me helaas niet gelukt om mijn “Sinterklaas-zeebaars” te vangen. Nadat de stroom afnam besloot ik samen met mijn vismaat af te reizen naar het uitgestrekte Haringvliet. Naast Willemstad en Den Bommel zijn daar altijd wel een aantal goede stekken te vinden waar je een snoekbaarsje kunt verwachten.

Net zo als in de Waterweg bleek het ook hier een “taaie” visserij waarbij de vorm en kleur van ons kunstaas weer een belangrijke rol zouden spelen. Zoals gebruikelijk startte ik weer met de immer kansrijke Brown Scale van Culprit die zich op deze enorme plas water al menig keer bewezen heeft. Na ruim een uur had verreweg het grootste deel van mijn (vangende) kunstaasassortiment de bekende revue reeds gepasseerd!

“Te koud, verkeerde windrichting… geen vis”, op zo’n moment speelt er van alles door je hoofd. Nadat ik een aantal futen regelmatig met minibaarsjes aan de oppervlakte zag verschijnen besloot ik toch de Ripple-Shad van Berkley (Perch 11 cm.) weer een kans te geven.

Een goede keus zo bleek al snel, want binnen enkele worpen was het al raak en kon ik mijn eerste ‘Sinterklaas-snoekbaars’ binnensporten. Een prachtvis van rond de 70 cm. Mijn dag kon al niet meer stuk. Nadat ook mijn vismaat was overgeschakeld op een Ripple-shad ging het even helemaal los en was het vrijwel iedere worp raak!

Maar zoals altijd duren dit soort mooie momenten véél te kort en bleek na een aantal mooie vissen de koek weer helemaal op! Helaas nam ook de voorspelde wind toe waardoor we besloten af te haken! Het was opvallend rustig op het water, zelfs op het moment dat we over de brug terugreden zagen we slechts één bootje varen!

Volgens de “harde kern” sportvissers die dagelijks met natuurlijk aas vanaf o.a. de kade van Willemstad vissen, heeft het te maken met de slechte vangsten van de laatste weken.

Stekel ze,
Joop.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Klein kunstaas.
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Visser in de maak
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -