Zicht op Zeebaars 82: Sinterklaas komt in zicht!

Zicht op Zeebaars 82:

Sinterklaas komt in zicht!

Door Joop Folkers

Het klinkt te bizar voor woorden, maar ook vandaag (26 november 2012) ving ik weer 2 schitterende zeebaarzen aan mijn good old Culpritje! Zo maar effe snel binnen een tijdsbestek van pakweg een uur, werd mijn (toch wel) kostelijke shad 3 keer in zijn ‘donder’ gebeten.

Genieten van de boem!

Geloof me of niet, ik ga gewoon vissen om die allerlaatste dikke ‘pret-aanbeet’ te incasseren. Zou je me vragen of ik er zo laat in het seizoen nog vertrouwen in heb, moet ik dit eerlijkheidshalve direct met een hele dikke NEEN beantwoorden!

Mááárrr ja… de praktijk is nu eenmaal de beste leermeester en juist die heeft weer eens bewezen dat de aanhouder wint! Oké, ik geef toe dat ik kou, regen en wind niet snel zou trotseren als ik er zeker van was dat de kans op een aanbeet nihil zou zijn. Maar zoals blijkt zwemt er zo links en rechts nog wel een verdwaalde stekel dus niks bank en kachel, maar gewoon lekker naar buiten!

Gewoon lekker naar buiten!

De vele gulvissers op de pier klagen over de enorme aantallen wijting die hun ‘peperdure’ zeeaas keer op keer aan flarden trekken. Veel van dit wijtingspul is dik onder de maat en moet dus worden teruggegooid.

Uit enthousiaste verhalen van deze vissers blijkt dat de overlevingskans van deze gehavende wijtingen nihil is! Sterker nog, ze hebben maar twee kansen: of ze worden gepakt door één van de vele meeuwen, óf… (en dat is toch wel een eervol einde!) ze vallen ter prooi aan een grote, jagende zeebaars!

Op naar de Sinterklaasbaars!

Ik gaf enkele weken geleden dan ook al aan dat het vissen met een grote oppervlakteplug of de Subwalk echt geen gek idee is! Vorige week zijn er aan de Stenenglooiing (Maasvlakte) nog weer enkele dikke vissen aan deze grove pluggen gevangen! Dus zeker de moeite waard om het nog eens te proberen,toch?!

O ja, nog 9 dagen dan ga ik voor die enige echte Sinterklaasbaars!!!

Stekel ze,
Joop.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Klein kunstaas.
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Visser in de maak
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -