Zicht op zeebaars 8: Hard voor weinig!

Zicht op Zeebaars 8: Hard voor weinig!

door Joop Folkers

We hebben zo in het begin van het seizoen te maken met zeer wisselende vangsten. Zo worden er tijdens een bepaald tij ineens 6 tot 10 vissen gevangen terwijl je het andere moment op hetzelfde tij geen aanbeetje krijgt!

Oké,het is ook nog erg vroeg in het seizoen. Pakweg zo’n 20 jaar geleden begon ons seizoen traditiegetrouw op 30 april. Ik kan me nog goed herinneren dat veel van deze sessies zonder aanbeet werden beeindigt! Tja,als we toen hadden geweten,wat we nu allemaal weten…...maar ja zo is het maar net, toch!

Maar goed, het ziet er allemaal best veelbelovend uit. Zo nu en dan vangen de echte doorzetters mooie dikke vissen vanaf o.a. de pier in Hoek van Holland. Maar,denk nu niet dat ieder visavontuur direct vis opleverd,want dan kom je gegarandeert van een koude kermis thuis! Branko Groenewegen kon na ruim 5 uur smijten zijn eerste goede aanbeet aantekenen en wist na een korte maar pittige dril deze mooie zeebaars van ruim 70 cm. op zijn lijstje bijschrijven.


Branko met zijn schitterende zeebaars gevangen aan een “kale"jigkop voorzien van een witte twister!

Zoals je vorige week op de site hebt kunnen lezen is er vorige week maandag een visser verdronken rond de Stormvloedkering in Hoek van Holland. Een verschrikkelijk ongeluk,dat zo maar weer kan gebeuren. Zeker rond de Stormvloedkering waar het water als het ware doorheen wordt geperst als er een snelvarende containerboot doorheen vaart.Het water wordt dan eerst vele meters weggezogen waarna het met een enorme snelheid en vele meters hoger weer terugkomt,je bent op zo’n moment echt kansloos!
 
Ook op de pier van Hoek van Holland kun je dit soort incidenten niet uitsluiten. Zeker tijdens het hoge water is het hier uitkijken geblazen als er een snelle ferry of containerboot langs vaart. Dit heeft al vele fietsen,hengels en ander materiaal gekost. Altijd opletten dus,als een grote (snelle!)boot aan ziet komen!!

Stekel ze, Joop.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -