Zicht op Zeebaars 75: Zeebaarsvisserij zwart-wit

Zicht op Zeebaars 75:

Zeebaarsvisserij zwart-wit

Door Joop Folkers

De dagen korten nu snel en de temperatuur knalt dit weekend dik onder de 10 graden. De “weergeleerden” voorspellen zelfs lichte vorst in het oosten van het land en mogelijk vorst aan de grond rond de westelijke provincies!


Nog een paar daagjes genieten van bonkende stekels!

Kortom, het ziet er niet echt rooskleurig uit de komende dagen. Laten we in ieder geval hopen dat deze koudeperiode niet al te lang gaat duren, want anders vrees ik met grote vrezen dat ook dit zeebaarsseizoen weer uitgaat als een nachtkaars!


Ze zaten er nog.

Mijn god, het leek wel zomer begin deze week; temperaturen van dik boven de 20 graden! Al snel bleek dat ook de reeds volop scholende zeebaars dit mooie, rustige weer wel kon waarderen. Ze waren agressief en geïnteresseerd in werkelijk alle soorten kunstaas.


Schitterende stekel voor Peet.

Vooral de oranje X-Raps bewezen weer eens hun vangkracht! Prachtig gezonde, volgevreten baarzen die momenteel werkelijk op zijn sterkst zijn en geen genade kenden als je slipafstelling niet 100% in orde was!


Lekker genieten op die zoute plas.

Kortom, gewoon weer effe een paar daagjes volop genieten daar op die grote zoute plas. Eerlijk gezegd geloof ik er niet echt meer in, maar mocht de wind wegvallen, dan is het zeker de moeite waard om je “laatste” sessie te starten!

Stekel ze,
Joop.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Klein kunstaas.
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Visser in de maak
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -