Zicht op Zeebaars 74: Even lekker los

Zicht op Zeebaars 74:

Even lekker los

Door Joop Folkers

Eindelijk bleken de weergoden ons eens goed gezind en konden we als bootvissers weer eens volop genieten van een aantal rustige dagen! De noordwestelijke wind draaide naar het zuidoosten en nam af tot zwak. Mede vergezeld van een heerlijk najaarszonnetje gingen we op zoek naar de ‘laatste’ zeebaarzen van dit wisselvallige seizoen.

Een ingewikkelde opgave, zo bleek al snel. Volgens mijn Lowrance-dieptemeter barstte het werkelijk van de vis, maar de interesse voor ons kunstaas was miniem! Zo nu en dan vergiste zo’n kleine, onverschillige ministekel zich per ongeluk in één van de vele kunstaassoorten, maar daar bleef het gedurende de eerste uren dan ook bij.

Maar uiteindelijk kwam er omstreeks het middaguur toch nog schot in de zaak en ging het dan nog even lekker los! De diepduikende, felgekleurde oranje X-Rap (XRD10 HS) bewees weer eens volop zijn vangkracht!

Zoals gewoonlijk duurde ons feestje niet lang, maar we waren alweer dik tevreden met de toch altijd weer spectaculaire aanbeten. Tijdens de terugvaart ging het gesprek uiteraard over de grillige eetgewoontes van onze gestekelde vrienden. Een heerlijk, maar eindeloos onderwerp waar we volgens mij nooit uit zullen komen! Maar waarom zouden we?! Dit soort aspecten maakt de zeebaarsvisserij juist zo spannend!

Stekel ze,
Joop.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Klein kunstaas.
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Visser in de maak
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -