Zicht op Zeebaars 73: Natte dag

Zicht op Zeebaars 73:

Natte dag

Door Joop Folkers
 
Je raakt er zo langzamerhand aan gewend wind, wind en nog eens wind! Ook het weerbericht van donderdag 4 oktober zag er weer eens allerbelabbertst uit, maar gezien ik alle in en outs van mijn huis nu wel ken kreeg ik lelijk de drang om een frisse neus te halen. Op naar de Waterweg dus, gewoon even lekker mijn kop leeg maken.

Gezien de windvoorspelling geen geweldig idee maar met het eind van het seizoen in zicht was het eigenlijk geen moeilijke beslissing! Eenmaal op mijn stek aangekomen zag ik wat ik eigenlijk al verwacht had; wind en getijdestroom tegen elkaar in zorgden voor een behoorlijke deining.


Je kunt goed merken dat de dagen weer gaan korten!

Zeker op de momenten dat er een boot passeerde was het even goed uitkijken geblazen. Toch liep er ondanks de sterke westelijke wind best een mooie ebstroom! Ander nadeel met een westelijke wind is dat je continu een vervelende bocht in je lijn houdt!

Maar ondanks deze handicaps wist ik mijn geijkte salt&pepper-shadje keer op keer over de voor mij zo langzamerhand overbekende hotspots te voeren. Op een één of andere manier was ik lelijk gespannen en speelde er constant door mijn hoofd dat mijn shad ieder moment op een wrede manier gepakt zou kunnen worden! Eén van die bekende verschijnselen van het zeebaarsvirus… of?

Hoe lang het geduurd heeft weet ik niet precies,maar op het moment dat mijn jigkop door de stroom aan het eind van de drift naar de oppervlakte werd gevoerd, was daar ineens die keiharde dreun direct gevolgd door een spectaculaire dril. Gezien de aanbeet stond voor mij direct vast dat het hier om een serieuze vis ging. Meter na meter knalde de zeebaars tegen de stroom de diepte in.

Om alles beter te kunnen overzien probeerde ik op een andere steen te stappen. Mispoes, glad hè! Steunend op mijn elleboog zag ik de zoveelste golf op de dam breken. Gezien de zwiepende bewegingen die de aanwezige zwanen maakte had ik weinig vertrouwen in het geen er komen ging.

Om kort te gaan, een nat pak en intussen toch door sporten met een dikke zeebaars. Leuke combi! Na een aantal minuten wist ik deze beauty met behulp van een golf op de kant te brengen. Het bleek een fantastische vis van exact 79 cm. en ruim 5 kilo. Mijn “natte dag” kon uiteraard niet meer stuk!
 

Na een unieke “boem” en een heerlijke dril weer een dikke 10+ ponder (precies 79 cm.) vanaf de kant! Geloof me… dat gaat nooit vervelen!

Stekel ze,
Joop

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Klein kunstaas.
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Visser in de maak
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -