Zicht op Zeebaars 72: De finale is begonnen!

Zicht op Zeebaars 72:

De finale is begonnen!

Door Joop Folkers

Het is alweer maandag 24 september 2012 en je kan goed merken dat de dagen weer korter worden. Ondanks de heel behoorlijke temperaturen is duidelijk te zien dat vriend herfst er geen gras over laat groeien!

Deze middag wordt er vanuit het zuidwesten weer een dikke windkracht 7 met zware windstoten voorspeld! Ook de komende dagen zien er, althans voor de bootvisserij, niet al te best uit. Maar, laten we alles positief benaderen, want de ervaring heeft geleerd dat ook de oktobermaand soms rustig kan verlopen!

De vangsten op de bekende pieren van zowel van Hoek van Holland als IJmuiden blijven (volgens insiders) ronduit beroerd! Het is dan ook begrijpelijk dat het aantal vissers dat regen en wind trotseert om zo’n mooie stekel te vangen, dan ook sterk is teruggelopen.

Het is bekend dat je de zeebaars gedurende deze tijd van het jaar dicht bij de bodem moet zoeken, wat (logischerwijs) met zich meebrengt dat steeds meer zeebaarsvissers het bekende “naadje” opzoeken door hun kunstaas nog dichter rond de bodem aan te bieden. Superacties voor de hengelsport winkelier, want het verspelen van 20 jigkoppen op een dag is eerder regel dan uitzondering!

Maar ja, laten we wel zijn, thuis op de bank vang je nu eenmaal geen zeebaars en wil je met “de finale” in zicht toch zeker die laatste kans benutten, dan zal je toch aan de bekende bak moeten, nietwaar?!


De finale is begonnen…

Zoals altijd vang je de komende 4 weken verreweg de meeste vissen dicht onder de kant. Op zoek naar wijting en steenbolk struinen ze de vele steenstortingen en piertjes af!

O ja, vergeet vooral niet om enkele oppervlaktepluggen in je vistas te doen. Blijf alert op meeuwen die wijtingen van de oppervlakte “plukken”, vaak zitten daar grove zeebaarzen onder die de vissen naar de oppervlakte jagen.


Vergeet niet enkele oppervlaktepluggen in je tas te doen!

Stekel ze,
Joop.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Klein kunstaas.
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Visser in de maak
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -