Zicht op Zeebaars 71: Het aftellen is alweer begonnen!

Zicht op Zeebaars 71:

Het aftellen is alweer begonnen!

Door Joop Folkers

Ik weet niet of het nu aan mij ligt, maar het lijkt wel of dit zeebaarsseizoen gewoon is verdampt! We zitten alweer ruim over de helft van september en hebben nog slechts een maandje te gaan voordat we afscheid moeten nemen van vriend zeebaars. Helaas, maar het is gewoon niet anders.

By the way, ook het weer werkt natuurlijk niet echt mee. De windstille dagen zijn op één hand te tellen. Ook het aantal visbare dagen met de boot beleefde dit seizoen een dramatisch dieptepunt! De vele (zuid-)westelijke winden waren ook niet direct in het voordeel van de kantvisser. Kortom, tot op heden geen florissant seizoen.

Maaarr… wie weet heeft moedertje natuur nog een fijn nagerecht voor ons in petto! Het zal zeker niet de eerste keer zijn dat oktober zich ontpopt als een mooie, rustige maand met veel visbare dagen. We kunnen helaas niet anders doen dan afwachten en voor zover mogelijk ieder uurtje pakken dat er te pakken valt. Zo nu en dan wordt dit beloond met de vangst van een mooie en supersterke najaarsbaars!

Vrijwel het hele seizoen vingen we slechts weinig kleinere zeebaarzen. Nu het spul langzaam maar zeker weer gaat scholen vang je zowel grotere als kleinere vissen door elkaar. Je vraagt je soms wel eens af waar bepaalde populaties vis zomaar ineens vandaan komen.

Maar laten we hopen dat we in ieder geval nog een aantal mooie visdagen voor de boeg hebben. O ja, zoals ik in de vangstberichten al even aangaf is de Culprit in de Salt&Pepper kleur momenteel weer dodelijk.

Stekel ze,
Joop.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Klein kunstaas.
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Visser in de maak
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -