Zicht op Zeebaars 65 : Eindelijk zomer!!

Zicht op zeebaars:
 
Eindelijk zomer!!
 
Na veel regen en winds,laat de zomer zich dan eindelijk zijn goede kant zien! De hoge temperaturen stuwen de zeewatertemperatuur behoorlijk op waardoor de verbrandingsgraad van vriend zeebaars oploopt en er dus weer volop gevreten moet worden om het stoere zilveren lichaam in conditie te houden.


Dat er zo nu en dan weer zo’n ouderwetse knuppel tussendoor zwemt blijkt o.a. uit de vangst van deze prachtige vissen. De dikke 80-er van Michel de Haan en de…

Veel moeite hoeven ze hier niet voor te doen want de zee is momenteel vergeven van de zeebliek en de zandaal. Ook blauwe makreel meld zich in grote scholen binnen ons kustwater. Kortom zat te beleven daar aan zee. Probeer het tijdens de avonduren eens met een oppervlakte plug of een subwalk. Zeker op die momenten dat de getijdestroom afzwakt zijn er volop vangkansen op deze pluggen.


...bijna 80-er van Jan Verkade werden gevangen aan de “good old” vertrouwde gebonden jigkop!!

Harderliefhebbers kunnen hun hart ophalen want het barst overal van de diklipharders. Natuurlijk,ik geef toe een moeilijke vissoort om te vangen maar beslist de moeite waard om het eens te proberen,want deze ongekende krachtpatsers doen qua sport zeker niet onder voor een zeebaars!!

Benodigdheden zijn een half brood wit?bruin. Een zak ouderwetse Justus en een emmer om je voertje klaar te maken. Oja,vergeet je schepnet niet en kijk tijdens het onthaken goed uit voor de scherpe rugvin (stekel).
 
stekel ze,
Joop

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Klein kunstaas.
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Visser in de maak
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -