Zicht op Zeebaars 61: De zee bruisde van het leven!

Zicht op Zeebaars 61:

De zee bruisde van het leven!

Door Joop Folkers

Het is werkelijk lang geleden dat ik zoveel leven heb gezien rond de kop van de noorder blokkendam. Zo ver je kon kijken zag je enorme concentraties (onverzadigbare) mantelmeeuwen en de immer charmant duikende sterntjes met volle teugen profiteren van deze “zeebliekmaaltijd”!

De volgestampte Scheveningse huurschepen deden goede zaken. De enorme scholen makreel verplaatsten zich nauwelijks en bleven vrijwel constant in een schaal van een paar kilometer voor de kust van de Hoek “hangen”. De hard “werkende” sportvissers konden hun lol op!


Makreel een traktatie voor zeebaars.

En keer op keer kleurde de zijkant van de bomvolle kotters zilver van de slierten makreel die aan boord werden getrokken! Zodra het even minder liep werd er getoeterd en begon de kotter een inhaal race richting meeuwen. Een heerlijk gezicht, zoveel enthousiaste sportvissers genietend van de toch relatief simpele makreelvisserij!


Mooi gullen voor de kust.

Voordeel voor ons was dat vriend makreel op hun beurt uiteraard weer een traktatie betekende voor zeebaars en kabeljauw. Dus ook wij plukten onze welbekende vruchten van al dat lekkers wat moeder natuur voorschotelde! Keer op keer werden onze salt&pepper shads getrakteerd op fantastische aanbeten!


Geweldige sportvis!

Kortom,gewoon weer eens een ouderwets daggie lekker sporten met onze bebaarde vrienden! Zo nu en dan klapte er (uiteraard geheel onverwachts!) ineens een mooie dikke zeebaars tussen door,dus het was zaaks om de slipafstelling goed up todate te houden!! Het spel duurde helaas niet al te lang, want toen de scholen makrelen richting open zee verdwenen was de visserij ook in één keer afgelopen. Uiteraard waren we dik tevreden, want we hadden een ouderwetse topdag en… een lekker zootje gul voor onze vriezer!!

Stekel ze,
Joop

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Klein kunstaas.
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Visser in de maak
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -