Zicht op Zeebaars 59: Diepduikers stelen de show!

Zicht op Zeebaars 59:

Diepduikers stelen de show!

Door Joop Folkers

Hoeveel wind kun je als visser hebben?! Bijna dagelijks zwiepen de boomtoppen dubbel door de extreem harde wind. Als de weersvoorspellingen dan eindelijk eens een ‘windarme’ dag aankondigen, dan moet je zorgen dat je erbij bent!


Eindelijk weer eens een windstille dag… Ze zijn zeldzaam dit jaar!

Afgelopen dinsdag kwamen de voorspellingen eindelijk weer eens uit en konden we met volle teugen genieten van een zeldzame, zonovergoten en windstille dag. Dit zijn van die dagen dat je tijdens de drift je jigkop perfect kunt volgen en je werkelijk iedere steentje kunt voelen.

De aanbeten komen op deze rustige dagen veel mooier door omdat je die vervelende bocht in je hoofdlijn kwijt bent. Je voelt gewoon hoe vriend zeebaars je kunstaas als het ware eerst controleert om vervolgens tot de aanval over te gaan. Ook komt het regelmatig voor dat ze je kunstaas volgen en pas pakken op het moment dat je begint binnen te spinnen. Stuk voor stuk spannende facetten die je vrijwel alleen tijdens die zeldzame winstille dagen kunt verwachten!

De plug leek enige tijd ‘out of order’! Een jaarlijks terugkerend fenomeen waar ik eigenlijk geen verklaring voor heb! Het maakt op die dagen echt  niet uit welke soorten en kleuren je over de bekende hotspots vist, ze mijden ze gewoon!

Dat het toch altijd weer de moeite is om je plughengel in stelling te brengen, bleek onder andere van de week weer toen de getijdestroom de pijp aan Maarten gaf. De allereerste worp was direct raak. Een mooie gezonde vis knalde vol op de nieuwe, dieplopende Gomen-plug van Spro.


Volle boem op de Gomen!

Met enige regelmaat vingen we mooie vissen op diepduikende pluggen! Plaats van handelen: de noorder pier, een stek die mede door de illegale warnetvisserij de laatste jaren nauwelijks nog een visje oplevert!


De dieplopers deden het goed!

Maar zo zie je maar weer dat je moet blijven zoeken en rommelen. De diepduikers maakte onze dag toch nog enigszins goed, want zonder pluggen hadden we deze sessie af moeten sluiten met slechts één vis!

Stekel ze,
Joop.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Klein kunstaas.
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Visser in de maak
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -