Zicht op Zeebaars 57: Het barst van de zeebliek!

Zicht op Zeebaars 57:

Het barst van de zeebliek!

Door Joop Folkers

De rivieren, havens en kanalen, die in open verbinding staan met zee, zijn vergeven van de mini-zeebliekjes. Het barst er werkelijk van. Zeebliek dient als aas voor vrijwel iedere zeevis van platvis tot rondvis.

Ook onze gestekelde vrienden zijn er gek op en het is dan ook niet verwonderlijk dat ze tijdens of net na de dril grote “ballen” van dit minispul uitspugen. Ze hoeven zich nauwelijks in te spannen om aan een lekkere snack te komen, want deze massieve scholen bliek trekken keer op keer langs de “schuilplaats” van onze stekels!

Tijdens een plugsessie in het Hartelkanaal was het helemaal raak en zaten er vrijwel iedere worp één of soms zelfs twee minibliekjes aan de dreggen van de plug. Goed teken? ik betwijfel het, want gezien het feit dat er steeds meer van dat kleine spul bij komt kun je concluderen dat er steeds minder vijanden rondzwemmen.

Over vijanden gesproken, het is weer tijd voor mister fint. Op de bekende stekken langs de Rozenburgse kant van de Waterweg staat het weer vol met de “vliegvisfanaten” die naast de nodige finten soms ook mooie dikke zeebaarzen weten te vangen. Zo nu en dan komen we nog wel eens een mooie dikke zeebaars tegen zoals hier rond de kop van de noorder blokkendam van Hoek van Holland.

Stekel ze,
Joop.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Klein kunstaas.
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Visser in de maak
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -