Zicht op Zeebaars 54: Vijf keer is scheepsrecht

Zicht op Zeebaars 54:
 
Vijf keer is scheepsrecht
 
Door Joop Folkers
Wat kent dit zeebaars seizoen een moeilijke start zeg! Al 4 keer had ik de bekende stoute schoenen aangetrokken om mijn o zo nodige eerste aanbeet te “scoren”.
 
Ik heb geen idee hoeveel keer mijn shadje over de vele hotspots is gedenderd zonder dat hij werd bekeken, laat staan gepakt! Maar vanmiddag was het na vele worpen dan eindelijk raak en kon ik na een korte dril mijn eerste zeebaars van dit seizoen onthaken!


De eerste!
 
Het was een beauty van ruim 60 cm die er opvallend goed uit zag; niks mager, maar gewoon al lekker volgevreten. Een half uur later was aanbeet nummertje twee een feit. Mijn God, wat een weelde, 2 zeebaarzen binnen een tijdsbestek van nog geen uur!
 
Vanaf de pier in Hoek van Holland worden dus zo nu en dan wat zeebaarzen gevangen, maar het is werkelijk hard werken voor een visje! Beste kans maak je tijdens de avonduren, vooral het begin van de schemer is goed. De vis zit over het algemeen ver weg waardoor zware loodkoppen een must zijn. Beste twister is de overbekende paars/witte uitvoering.


Een prachtige, al behoorlijk volle vis.
 
Ook wordt er dus zo nu en dan overdag wel een enkele zeebaars gevangen. Beste tij het eerste afgaande water tot pakweg 3 uur voor laag. Daarna maak je de beste kans weer van 4 uur voor hoog tot het hoge water.
 
Stekelze,
Joop.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Klein kunstaas.
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Visser in de maak
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -