Zicht op Zeebaars 4: Watertemperatuur al ruim boven de 13,5°C.

Zicht op Zeebaars 4: Watertemperatuur al ruim boven de 13,5°C.

door Joop Folkers

Hoe bedoel je een groot verschil met vorig jaar?! Toen gaf onze Lowrance dieptemeter in dezelfde periode nog een (zee)watertemperatuur van 8 graadjes aan, terwijl we gisteren maar liefst 13,9 graden konden noteren!

Een toptemperatuur waarbij onze gestekelde vrienden zich zondermeer op en top zullen voelen! Ondanks al deze positieve gegevens, zijn de vangsten nog niet echt om over naar huis te schrijven!

Sterker nog: je moet héél veel uren maken voor een aanbeet,maar laten we eerlijk zijn, dit is eigenlijk een heel normale zaak, want wij willen wel, maar mister zeebaars is natuurgetrouw bezig om zijn voortbestaan zeker te stellen.


Héél veel worpen maken voor een aanbeet! Gisteren (19-4-‘11) was het dan toch raak!

Geen spectaculaire berichten dus, maar gezien het schitterende weer werd besloten om toch even een dagje te gaan smijten. En geloof me, het scenario kon niet mooier: prachtige stroom, hoge watertemperatuur en nauwelijks wind.

Maarrr… die stekels hadden echt geen fut om je kunstaas aan te vallen. Het hele arsenaal kunstaas werd uit de bekende hoed getoverd, maar helemaal niets deed het! Er werd besloten om toch nog even een half uurtje door te vissen omdat het tij juist op dat moment top moest zijn.

We schakelden over op de plug en binnen enkele minuten was daar die lang gekoesterde aanbeet waarvoor we al vele kilometers lijn hadden binnengedraaid. Met een ferme kreet liet Ronald weten dat zijn X-RAP GGH eindelijk het doelwit van een zeebaarsaanval was geworden en zo kon er binnen enkele minuten toch nog een zeebaars op de foto worden gezet.

Ons zelfvertrouwen kreeg nog even een opkikker toen Ronald eigenlijk binnen mum van tijd nummer twee had weten te verleiden, maar daar bleef het dan ook bij. De eerste zeebaarzen van het jaar met de boot, maar liefst 4 weken eerder dan het afgelopen seizoen!!


Binnen mum van tijd een tweede die zich meldde.

Stekelze, Joop.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -