Zicht op Zeebaars 3

Zicht op Zeebaars 3

door Joop Folkers

Vergeleken met het vorig jaar is dit voorjaar een verademing. Heerlijke zonnige dagen (véél licht!) met temperaturen die regelmatig oplopen tot ver boven de 15 graden. Kortom, alle ingredieënten zijn dus aanwezig om het verblijf van vriend zeebaars langs onze kust zo aantrekkelijk mogelijk te maken.

Oké, nu weten we allemaal dat we ze niet deze kant op kunnen praten, maar ik denk dat ze echt ruim 3 weken eerder zullen arriveren dan het afgelopen (véél te koude) voorjaar! Opvallend is dat de enkele zeebaarzen die gevangen worden, rond zonsondergang actief zijn! Daarna blijven de aanbeten veelal uit. Natuurlijk zal dit bij een stijgende zeewatertemperatuur allemaal snel gaan veranderen. Maar als je dan toch een dagje wil baarzen, dan ben je in ieder geval op de hoogte!


Curltail met zowel witte….


.... Als roze staartjes blijken in trek te zijn.

Volgens insiders is het momenteel vrijwel allemaal te doen aan een ‘huis-tuin-en-keuken-combinatie’, te weten een gewone, kale jigkop voozien van een twister! Toch zijn er zoals andere jaren ook weer favoriete soorten en kleuren. Donkere kleuren scoren ook op de dag opvallend goed. Paars met zowel witte als roze staartjes (Curltail), zijn gewoon goed! Ook de vele kleuren van de Gator blijken erg in trek.


Gators blijven gewoon goed!

Zoals ik al eerder heb vermeld concentreert de zeebaars zich momenteel zeer dicht bij de bodem! Het is dus van groot belang dat je je kunstaas daar zo dicht mogelijk in de buurt aan kunt bieden. Pas daarom het gewicht van je jigkop aan aan de getijdestroom!


Pas het gewicht van je loodkop aan.

Stekelze, Joop.

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -