Zicht op zeebaars 203 Veel kleine zeebaars!

Zicht op zeebaars 203 

Veel kleine zeebaars! 

Door Joop Folkers

Zowel tijdens onze laatste boot- als kantsessies hebben we gewoon bizar véél kleine zeebaars gevangen. Het gehele Europoortgebied barst momenteel van die kleine stekels. Visjes met een lengte die varieert van pakweg 35 tot 40 centimeter.

Wat dat betreft kunnen we blij zijn dat de minimum maat enige tijd geleden verhoogd is naar 42 centimeter. Toch zijn er altijd weer mensen die de bekende regels aan hun laars lappen en de dik ondermaatse visjes meenemen.

Zo ook een visser op de pier van Hoek van Holland die vrijwel dag in dag uit kleinere baarsjes vangt aan slikzagertjes. De beestjes roepen nog om hun moeder maar verdwijnen wel in een zak.

BOA’s hebben vorige week een routinecontrole uitgevoerd op de pier van de Hoek waarbij links en rechts vis werd gecontroleerd op lengte. De bewuste persoon is er naar zeggen vanaf gekomen met een waarschuwing. Of het geholpen heeft betwijfel ik, want van de week verdwenen volgens goed ingelichte kringen weer kleine vissen in een zak.



Toch worden er zo links en rechts ook mooie dikke gezonde zeebaarzen gevangen. Tijdens mijn laatste workshop van afgelopen zaterdag vingen we vijf leuke vissen aan de Black Minnow. Ze zitten er dus wel maar je moet het gewoon treffen.



Afgelopen zondag hadden we te maken met het laatste kwartier (maanstand), om wat voor reden dan ook een slechte periode voor aanbeten.



Die kleine smurfen storen zich er nauwelijks aan terwijl de grotere broeders en zusters in deze periode een beetje versuft op de bodem te liggen te wachten en zo nu en dan alleen maar een krabbetje vreten.



Want de krabbenvissers vangen wel degelijk mooie vissen aan hun dartelende zeebanket! Als mijn Raymarine het bij het rechte eind heeft (en waarom niet!!), barst het werkelijk overal van de zeebaars dus wie weet hebben we nog een aantal mooie visrijke dagen voor de boeg. Zelf trek ik er vrijdag weer op uit. Ze moeten tenslotte eens weer gaan azen!



Ik heb voor aanstaande zaterdag nog twee plaatsen vrij voor mijn workshop. Mocht je zin hebben om zo’n interessante workshop te volgen en wel degelijk kans maken op je eerste zeebaars bel me dan even op 06-2001 6129 of stuur even een mailtje naar joopvis@caiway.nl

Stekel ze,
'The basswhisperer'
Joop.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -