Zicht op zeebaars 202 Black Minnows van Fiiish blijven dodelijk!

Zicht op zeebaars 202 

Black Minnows van Fiiish blijven dodelijk! 

Door Joop Folkers

Het is eigenlijk ongelooflijk dat de hengelsportwereld steeds weer opnieuw overspoeld wordt met nieuwe soorten kunstaas. Ondanks dat zien we eigenlijk relatief weinig nieuw kunstaas voor zeebaars op de markt verschijnen!

Enkele jaren terug introduceerde het populaire Franse Fiiish de Black Minnow een uiterst mooi super zacht (soepel) kunstaasje dat je zelf in elkaar moest knutselen, maar dan had je ook wat!



Het pakketje losse body’s en loodkopjes met geïntegreerde haak kosten heel wat vissers de nodige hoofdbrekens maar al snel bleek dit kunstaasje een unieke vangkracht te bezitten. Je moest even leren hoe je dit soepele stukje vernuft over de bodem kon laten huppelen maar als je dat eenmaal door had was het ook echt dodelijk.



Naast de Black Minnow heeft Fiiish ook de Grazy Sand Eel op de markt gebracht. Ik heb hier zelf nog geen ervaring mee maar het spul ziet er gelikt uit! De Minnows zijn er in meer dan 10 kleuren en in verschillende gewichten. Nogmaals het is effe knutselen maar de vangstresultaten mogen er zondermeer zijn.


 
De zeebaarzen zijn momenteel supersterk. Logisch want over pakweg zo’n vier weken beginnen ze aan het grote avontuur en zwemmen ze richting overwinteringsplaatsen rond de Engelse en Franse kust. Laten we hopen dat ze dit jaar al direct vanaf het begin met rust gelaten worden en dat er weer niet zo’n enorme jacht op de toch al zo sterk gereduceerde scholen wordt gemaakt.



Maargoed, ze zijn momenteel in een superconditie en dat laten ze dan ook merken tijdens de dril. 'Slippie' dus voor de aanvang van je sessie effe extra goed nalopen want de runs zijn geweldig! Laten we hopen dat de weergoden de komende weken nog even meewerken en we nog een aantal mooie avonturen mee mogen maken.

Ben je geinteresseerd om eens een dagje achter de zeebaars aan te gaan vanuit mijn boot stuur me dan even een mailtje. Naar aanleiding van vele verzoeken ben ik overstag gegaan en neem ik vanaf heden twee mensen per dag mee! Gewoon lekker een daggie vissen op neerlands mooiste en sterkte zeevis in het zeebaarsrijke Europoortgebied!

We hebben maar liefst ruim 35 jaar ervaring waardoor de kans op het vangen van je eerste zeebaars heeeelll… groot is! Geen zorgen om het juiste materiaal want alles staat kant en klaar aan boord en kun je uiteraard gratis gebruiken!! Je kunt je mailtje sturen naar joopvis@caiway.nl of even bellen naar 06-2001 6129.

Stekel ze “The Basswhisperer”
Joop.





 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -