Zicht op zeebaars 190 Op naar Riumar

Zicht op zeebaars 190 

Op naar Riumar 

De indrukwekkende plaatjes op mijn fantastisch werkende Raymarine A78 zal ik even een paar weken moeten missen want, a.s. vrijdag vertrekken we naar het warme Riumar gelegen aan de Spaanse Ebrodelta waar we 14 dagen zullen bivakkeren bij de mannen van het gezellige Roned waar Catch&Release hoog in het vaandel staat. 

Dit deel van de Middellandse zee is een waar eldorado voor de tonijnvisser. Dankzij de strenge controles en dikke boetes (8000€!! Voor het aanvoeren van een blauwvintonijn ongeacht de grootte!) is de stand van de blauwvin tonijnen in de Middellandse zee fors gegroeid.


Deze indrukwekkende plaatjes moet ik even missen.


Mochten de beroepsvissers enige tijd terug nog 11 maanden per jaar op deze spierbundels vissen nu is deze periode teruggebracht tot een maximum van één maand per jaar met een vastgesteld quotum.


Maar daar komt dit voor in de plaats.


Omdat de tonijnstand weer sterk is toegenomen, vissen ze dit quotum vaak al binnen een tijdsbestek van pakweg één tot twee weken vol. Deze regel zou hier rond de overwinteringsplaatsen van vriend zeebaars ook zeker niet misstaan. Misschien wel DE oplossing zijn om het snel krimpende zeebaarsbestand te beschermen.  


Eldorado voor de tonijnvisser.

Maar goed, we gaan 12 dagen de zee op om naast blauwvin tonijn ook op little tunies, blue fish en uiteraard andere vissoorten het leven zuur te maken! Naast de spectaculaire popper/plugvisserij ligt het in de bedoeling om het een aantal dagen op (zeer) grove tonijn te proberen.


Stand up drillen.

We vissen dan op dezelfde manier als de mannen van Wicked Tuna alleen moeten we de vis 'stand-up' uit zien te drillen (arme spierballen!).


Eind van de dril.


Als lezers van Total Fishing hebben jullie de gelegenheid om ons dagelijks te volgen tijdens deze trip.

Er zal iedere dag (vis of geen vis!) een korte update op de site verschijnen van de vangsten en de mogelijkheden ter plaatse. Ook zullen we indien mogelijk wat filmpjes maken tijdens de dril van zo’n knuppel.

Stekel ze,
“the Basswhisperer”
Joop.

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Klein kunstaas.
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Visser in de maak
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -